Bozova çiftçisi susuz kalacak mı?

DEDAŞ ile Sulama Birliği arasındaki anlaşmazlık sonucu, 750 bin dönümlük araziye su verilemediği iddia edildi. Konuyu gündeme getiren Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, duruma tepki gösterdi.

Tarım alanında önemli bir konumda olan Şanlıurfa’da çiftçiler, her geçen gün yeni sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Blokelerden dolayı desteklerine kavuşamayan çiftçiler, bu kez susuz kalmakla karşı karşıyalar.

Buğday hasadına yaklaşırken, sulama birliğinin elektriği kesildi


Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “Akçakale, Suruç ve Bozova'da hizmet veren Topçu Gündaş Sulama Birliği'nin hiçbir borcu olmamasına rağmen, elektriği kesilmiş durumda. Bu işlem ise 750 bin dönümlük buğday hasadına yaklaşırken uygulandı.” dedi.

‘Olan, çiftçiye oluyor’


“Çiftçinin kanını emdiniz, çiftçiyi öldürdünüz, yazıklar olsun!” diyen Aydınlık, “Gerekçe şu: aboneliğin DSİ'den Sulama Birliği'ne geçmesi noktasında DEDAŞ 50 milyon TL teminat istiyor, sulama birliği de 10 milyon TL teminat verebileceğini belirtiyor. İşte anlaşmazlık buradan kaynaklanıyor ve olan çiftçiye oluyor!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Urfa Değişim

Yorum Gönder

0 Yorumlar