‘Dolu nedeniyle zarar en az yüzde 30’

Dün Bozova kırsalında etkili olan dolu yağışı nedeniyle meyve aşamasına geçen fıstık ağaçları büyük zarar gördü.

Bozova kırsal mahallerinden Akmağara ve çevresinde dün akşamüzeri saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle fıstık ağaçları zarar gördü. Bölge çiftçisi tarlaya gittiğinde yere düşmüş fıstık ağaçlarını görünce yıl sonu ödeyeceği kredileri kara kara düşünmeye başladı.

Akmağara ve çevre köylerinden önce Yaylak mahallesi ve çevresinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok çiftçi dolu nedeniyle zarar gördü. Bozova Ziraat Odası Başkan Fuat Almas bölge çiftçisinin zararının en az yüzde 30 olduğunu belirtti.

Yaylak ve Akmağara çevresinde dolu nedeniyle zararın en az yüzde 30 olduğunu belirten Başkan Almas çiftçi, bu dönemde çiftçilere destek olunması gerektiğini vurguladı.

Akmağara Mahallesi dolu

Bozova Ziraat Odası Başkan Fuat Almas sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Dün Bozova’nın bir kesimi Yaylak’ın çevresine ve Akmağara çevresini dolu vurdu. Fıstıklarımızın %30’u telef oldu. Çiftçimiz zaten zor ayakta duruyor, birde afet vurdu. Allah çiftçimize yardım etsin.  Çiftçilerimizi sahiplenme zaman gelmiştir” dedi.

Başkan Almas Akmağara'da

Akmağara’da hasar yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişiyor

Başkan Almas, Akmağara Mahallesine giderek bölgede hasar tespiti yaptı. Mahalle muhtarı Zeynel Halhalli ile birlikte hasar tespiti yapan Başkan Almas, bölgede bazı bölgelerde hasarın yüzde 30 civarında olduğunu bazı bölgelerde ise yüzde 50 olduğunu kaydetti. Oda olarak çiftçilerimizin yanında olacaklarını belirtti.


Yorum Gönder

0 Yorumlar