Sezaryen ile sekizinci bebeklerini doğurdular

39 yaşında 8'nci kez sezaryen ile doğum yapan genç kadının operasyonunu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuna Akçal, "Normal doğumla gebeliğin sonlandırılması bizim birinci tercihimiz" dedi.

7 çocuk sahibi 39 yaşındaki kadın tüm çocuklarını sezaryen ile kucağına aldı. 8'nci doğumu büyük risk taşıyan kadının operasyon için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuna Akçal hastasının 8'nci doğumunu da sezaryen ile gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili konuşan Dr.Akçal, gerçekleştirdiği operasyonun anne sağlığı açısından riskli olduğunu ifade ederek, " Hastayı ameliyat öncesi ayrıntılı bir ultrasonla değerlendirip, kan hazırlığında bulunup, operasyonda çok daha dikkatli olmamızı, ayrıca; vakada plasentada -bebeğin eşi- yapışıklıklar, idrar torbası, barsak gibi komşu organlarda hasar veya yapışıklık, bunların sonucunda kanamanın durmaması ve rahmin alınmasına kadar varabilecek kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik. Ameliyat başka bir boyuta gidebilirdi. Çok şükür düşündüğümüz risklerin hiçbiriyle de karşılaşmadık. Sezaryen doğum işlemimizi sağ salim atlattık. Doğumevinde ve çalışma hayatımda 6. ve 7. sezaryanları yapmıştım ama 8. sezaryen ile kendi ve Urfa’nın rekorunu da kırmış olabilirim. Sevincimiz sağ salim atlattığımız için." dedi.

“Tıbbı sezaryenle ile riskler artacaktır”

“Anne ve bebek sağlığı açısından fizyolojik olan normal doğumdur” diyen hastane doktoru şunları kaydetti, “Tıbbi bir sebeple sezaryen yapılmışsa artacak sezaryen sayısının beraberinde getirebileceği riskler de artacaktır. Ailelerin bunu bilmeleri ve istedikleri çocuk sayısına ulaşmışlarsa aile planlaması yöntemleri hakkında hekimlerine başvurmalarını öneriyoruz.”


Yorum Gönder

0 Yorumlar