Urfa’yı başka programa katacaklarmış

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Programı kapsamında çiftçilere tohum desteği yapılması planlanan 21 il arasında Şanlıurfa’nın yer almaması tepkilere neden oldu. Şanlıurfa Ticaret Borsası da gerekli görüşmeler sonucu Şanlıurfa’nın güz dönemindeki programa dahil edileceğinin öğrenildiğini açıkladı.



Koronavirüs tedbirleri kapsamında tarımda gıda üretiminin sürekliliğinin sağlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere tohumun yüzde 75’inin hibe olarak verileceği açıklandı. Ancak hibenin verilmesi için sadece 21 il seçildi. Geniş tarım arazilerine sahip Şanlıurfa’nın bu illere dahil edilmemesi ise tepkilere neden oldu. 

Şanlıurfa'nın yer almaması bizleri şoke etti

Hibeyi en fazla hak eden kentlerden biri olan Şanlıurfa’nın görmezden gelinmesine karşı Şanlıurfa Ticaret Borsası harekete geçerek gerekli görüşmeleri sağladı. Görüşmeler sonucu Şanlıurfa’nın güz dönemde yapılacak diğer projelere dahil edileceğinin öğrenildiği belirtildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Covid – 19 salgınının etkilerini azaltmak ve önümüzdeki dönemlerde gıda arzı konusunda sıkıntı yaşamamak için Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesi ülkemiz adına tabii ki çok önemli bir gelişmedir. Ama GAP’ın başkenti ve ülkemizin tahıl ambarı konumunda olan Şanlıurfa’mızın bu listede yer almaması bizlerde şok etkisi yaratmış ve derin bir üzüntüye sebep olmuştur.” dedi.

Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için hemen harekete geçtiklerini ve Bakanlık nezdinde bazı görüşmeler yaptıklarını söyleyen Kaya, yapılan görüşmeler neticesinde Şanlıurfa ile daha birçok il için kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını, bu nedenle de güz dönemi programına dâhil edildiklerini öğrendiğinin altını çizdi.

Çiftçilerin bu konuda müsterih olmaları gerektiğini vurgulayan Kaya, “Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak her zaman için çiftçilerimizin yanındayız ve her türlü sıkıntılarını gerekli yerlere iletme konusunda üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Konunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar