Ziraat Mühendisleri Odası’ndan sokağa çıkma yasağı tepkisi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan sokağa çıkma yasağından muaf tutulmayan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası duruma tepki gösterdi.



Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağından faydalanamayacak olan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, yayımladıkları yazılı açıklamada, “"Tarımsal üretimin yapılması için, sokağa çıkma yasağından çiftçiler ve veteriner hekimler muaf tutulurken, tarımsal üretimin teknik kadrosu olan ziraat mühendisleri dahil edilmedi. Tarımsal üretim için çiftçi, veteriner hekim dışarıda, ziraat mühendisleri evde! Bu akıl ve bilim dışı zihniyeti şiddetle kınıyoruz." denildi.

Odadan yapılan açıklamanın devamı şöyle;
“Ziraat Mühendisliği Mesleği dışlanarak ülkemizde tarım ve gıda sektörünün kalıcı sorunları çözülemez

İlkokulda abeceyi yeni çözmüş bir çocuğun anlayabildiği bir dille yineliyoruz ki, Türk Dil Kurumu`na göre "Tarım; Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesi, kalite ve verimlerinin yükseltilmesi, uygun koşullarda korunması, işlenip değerlendirilmesi ve pazarlanması, ziraat" olarak tanımlanmıştır. Bir kez daha anlamak istemeyenlere altını çizerek anımsatıyoruz.

Önceki resmi uyarılarımıza karşın yetersiz ve liyakatsiz yöneticilerce meslek taassubu ile Covid-19 salgını sürecinde oluşturulan "Tarım ve Orman Bakanlığı Covid-19 Komisyonu" bileşiminde Ziraat Mühendisliği mesleğinin yok sayılmaya çalışıldığı gibi, şimdi de tarımsal üretim için sokağa çıkma yasağından muaf tutulan meslek gruplarına çiftçileri ve Veteriner Hekimleri sokup, bilimle toplumu buluşturan Ziraat Mühendislerinin dahil edilmemesini şiddetle kınıyoruz. Bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini, Ziraat Mühendislerinin haftanın her günü üretim alanları ve çiftçi ile buluşmasının önünün açılmasını talep ediyoruz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar