Çöken yol sürücülere zor anlar yaşatıyor

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Hacılar – Yaylak bölgesindeki yol çökmeden dolayı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bölge halkı yerel yönetimlere çağrıda bulunarak yolların yapılmasını istedi. 
Bozova kırsalında yapılmasını bekleyen yollar kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle zemini yumuşak olan yollarda çökmeler ve yamalar sık sık meydana geliyor. Yerel yönetimlerin yolları yama usulü ile yapması yolların ömrünün kısa olmasına neden oluyor.

Bozova’nın en büyük kırsal mahallelerinden olan Hacılar ile Yaylak mahalleri arasında geçen yolda yer yer meydana gelen çökmeler kazalara davetiye çıkarıyor. Yolun bir kısmında yola uzanan bir vatandaş çökmenin meydana geldiği alanın ne kadar derin olduğunu gösteriyor.


Belediyelere sosyal medya üzerinden çağrı yapan vatandaşlar, bu yolların bir an önce yapılmasını istedi. Yolun yapılması için illa ki bir kazanın mı meydana gelmesi gerekiyor diyerek sitemde bulundular.

Şanlıurfa, Halfeti ve Yaylak arasında taşımacılık yapan Yaylak Taşımacılık ise söz konusu yolu paylaşarak şu sözleri paylaştı; ”Burası Hacılar Yaylak Arasındaki Yol, yol demeye bin şahit lazım. Kara yolları, Büyükşehir ve Valiliğin bu konu hakkında hassasiyet göstermesini istiyoruz.” paylaşımında bulundu.

Söz konusu yolu öğrenci servisleri sıklıkla kullandığı iddia edildi. Okulların açılması ile birlikte bölgede tehlikeler artacağı düşünülüyor.

Kaynak: Urfa Değişim

Yorum Gönder

0 Yorumlar