Silah ve uyuşturucu kaçakçılarına operasyon


İl Jandarma Komutanlığı ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordineli çalışması sonucu Silah/Mühimmat ve Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı olayları ile mücadele kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 11'i tutuklandı.



İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerin Silah/Mühimmat ve Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı olayları ile mücadele kapsamında, yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, 01-30 Nisan 2020 tarihleri arasında adlı makamlardan alınan arama kararından sonra kent sınırları içerisinde yapılan operasyonlar sonucunda, 7 bin 300 adet 7.62 mm çapında fişek, 1 adet kaleşnikof uzun namlulu piyade tüfeği, 3 adet bu piyade tüfeklerine ait şarjör ile ekili vaziyette 70 kök kenevir bitkisi ve 1OO gram eroin maddesi ele geçirildi.

Çeşitli kaçakçılık suçlarından, haklarında çıkartılan yakalama emirleri ile aranan ve 8-16 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Kaçakçılık olaylarında, toplam 20 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden, 1'i tutuklanırken, 9'u ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yaptığı çalışmalarla kentte zehir tacirlerine geçit vermedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar