Öcalan, dolu yağışını meclise taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, bayramda Bozova'da etkili olan dolu nedeniyle zarara uğrayan çiftçilerin durumunu Bakan Pakdemirli'ye sordu.


İşte milletvekili Öcalan'ın Bakan Pakdemirli'ye ilettiği soru önergesi:
"Şanlıurfa’da etkili olan sağanak ve dolu yağışı, birçok yerde tarım alanlarının zarar görmesine yol açarken Bozova ve Karaköprü ilçelerinde fıstık mahsulünü hasat edilemez hale getirmiştir. Özellikle Bozova ilçesinde fıstık ağaçlarının meyvelerini ve yapraklarını dallarından söken dolu yağışı, fıstık ağaçlarına gelecek yıl mahsul vermeyecek şekilde zarar vermiştir.  

Konu ile ilgili Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas çiftçilerin adeta perişan olduğunu ifade ederek; “Bozova merkeze bağlı Kesmetaş kırsal mahallemiz başta olmak üzere Seyitören, Biris, Bulancak, Avlak, Yalıntaş, Tektaş, Eshabe, Küçüktülmen, Ördek, Govend ile birlikte 20 köyümüz ve mezralarındaki yaklaşık 8 bin fıstık üreticimiz büyük bir zarara uğramıştır. Yetkililerden bu zararın bir an önce karşılanması talep ediyoruz” demiştir.

Bu bağlamda;
1-Dolu yağışı sonrasında Bozova ve Karaköprü ilçelerinde çiftçilerimizin zararı ile ilgili herhangi bir zarar tespit çalışması yapılmış mıdır? Zarar tespiti yapılmışsa, kaç çiftçimiz zarar görmüş, toplam kaç ağaç tahrip olmuş ve toplam zarar gören tarımsal alan kaç dönüm olmuştur?
2-Bilindiği gibi bu yıl yağıştan kaynaklı olarak, birkaç kez çiftçilerimiz zarar görmüştür. Daha önce yaşanan yağışlardaki zararları karşılanmış mıdır? Karşılanmışsa Şanlıurfa’da kaç çiftçimizin zararı karşılanmış ve çiftçilerimize ne kadar ödeme yapılmıştır?
3-Söz konusu durumdan kaynaklı olarak, zarar gören çiftçilerimizin desteklemelerinin erken ödenmesi ile ilgili bir planlamanız olacak mıdır?"

Yorum Gönder

0 Yorumlar