Sulama borusu patlayınca fıstıklar söküldü

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi kırsalında Atatürk Barajı Sulama Birliğine bağlı bir hatta meydana gelen patlamada fıstık ağaçları ve hububat tarları zarar gördü.




Dün akşam saatlerinde Bozova’nın kırsal mahallerinden Tutluca’da meydana gelen su borusu patlamasında fıstık ağaçları ile birlikte buğday ve arpa tarlaları zarar gördü.

Tutluca Mahallesi çiftçilerinden Aziz Keklik’in tarlasında yer alan aşılı 100 fıstık ağacı patlama nedeniyle meydana gelen su taşkınında ağaçlar yerinden söküldü. Çiftçi Keklik, patlayan borunun bir an önce yapılmasını istedi.

Atatürk Barajı Sulama Birliğine bağlı 1200 hatta 2 ayrı noktada meydana gelen patlama nedeniyle olay yerine gidip inceleme yapan Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, Su taşkını nedeniyle 100 aşılı fıstık ağacının yerinden söküldüğünü ve 30 – 40 dönüme yakın buğday ve arpa tarlasının zarar gördüğünü kaydetti.

Başkan Almas hasar tespiti yaptı
Tutluca Mahallesi Çiftçilerinden Aziz Keklik’in çağrısı ile hasarın meydana geldiği alanda hasar tespiti yapan Başkan Almas, 1200 hattındaki patlama nedeniyle zarar meydana geldi.

İşte Başkan Almas’ın açıklamasının tamamı, “DSİ bir an önce elini taşın altına koyup Aziz Keklik çiftçimizin zarar ziyanını telafi etmelidir. 100 adet aşılanmış fıstık ağacı kökünden söküp kopartılmış. Bu emeğe yazık, bir an önce 1200 hattı değiştirmelidir. Yoksa bu tür vakalar sık sık olacaktır. Çiftçimize çok geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim


Yorum Gönder

0 Yorumlar