Bozova’yı kahreden haber! 3 çocuk boğuldu

Şanlıurfa’dan Sivas’a şeker pancarı çapası ve hasadı için giden mevsimlik tarım işçileri, dün serinlemek için Kızılırmak’a giren 3 çocuk bir daha çıkamadı.Kaybolan yetişkinin ise tepkilerden korkarak olay yerini terk ettiği belirtildi.


Olay Sivas’a 15 kilometre mesafedeki Kızılkavrak köyü yakınlarında meydana geldi. Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinden Sivas’a şeker pancarı çapası ve hasadı için giden mevsimlik tarım işçileri, serinlemek için Kızılırmak’a girdi. Yaşları Mehmet Zurnacı (8), Mahmut Yağmur (12) ve Kadir Yağmur (10) olduğu öğrenilen kişiler birbirlerini kurtarmaya çalışırken akıntıya kapılarak boğuldular.  Boğulan Mahmut ve Kadir'in kardeş olduğu Mehmet Zurnacı'nın ise kuzenleri olduğu öğrenildi.

Olay yerine çağrılan AFAD ve jandarma ekipleri ırmakta kaybolan 4 kişinin bulunması için balık adamlar su altında arama yaptı. Balık adamlar 3 kişinin cansız bedenini sudan çıkararak otopsi için adli tıp kurumuna gönderdi.

Boğulan kişilerin Yaylak ve Yukarı Göklü mahallesinden olduğu öğrenildi. Aileler, Sivas’a giderek cenazelerini almak için yola çıktı. Çocukların cenazeleri dün gece Sivas Belediyesi cenaze araçları ile Bozova'ya gönderildi. 

Mevsimlik işçilerin ailelerinin Antep’te oturduğu öğrenildi.



Yorum Gönder

0 Yorumlar