Yürek yakan kazada ölen sayısı 7'ye çıktı

Şanlıurfa’dan Konya’nın Yunak ilçesinde mevsimlik tarım işçisi olarak ailelerin bulunduğu minibüs tırla çarpıştı. Kazada 7 kişi öldü.


Feci kaza, Yunak ilçesi Ankara Karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tarım işçilerini taşıyan minibüs ile tır kavşakta çarpıştı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine jandarma, ambulans ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yaralılara müdahale etti. Hastaneye kaldırılan yaralılar, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Cenazeler, adli tıp morguna kaldırıldı.

Eyyubiye kırsalından gittiler
Şanlıurfa'nın Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Yukarı Yazıcı (Kırrık) Kırsal Mahallesinden Konya'nın Akşehir ilçesine giderek tarım işçiliği yapan ve bugün Yunak ilçesine nohut hasadına gitmek üzere olan ve kendilerine ait minibüsle yola çıkan 8 kişilik bir aile yolda Tır ile çarpıştı.
Feci kazada aynı aileden 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de ağır yaralandı. Okal ve Kuş Ailelerine sabırlar diliyoruz...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada,"
Konya Yunak’ta, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı trafik kazası hepimizi derinden üzdü. Tek tesellimiz; kara ve helikopter ambulanslarımızla yaralılarımızı hastaneye kavuşturup, tedavilerine başlamış olmak. Kayıplarımıza rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum."

BAKAN PAKDEMİRLİ: AİLELERİNE SABIRLAR DİLİYORUM

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Konya’daki kaza ile ilgili olarak Twitter’dan bir mesaj paylaştı. Paydemirli,”Konya’da tarım işçilerini taşıyan minibüs ile tır çarpışması sonucu maalesef 7 tarım işçimiz vefat etti. Allah rahmet eylesin, ailelerine sabırlar diliyorum.” notunu paylaştı.

BAŞKAN DEMİRHAN: İŞÇİLER, ŞANLIURFA NÜFUSUNA KAYITLI

Konya’nın Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan,”Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı tarım işçilerini taşıyan minibüs, kavşakta TIR ile çarpıştı. Kazada 7 vatandaşımız hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar