Artık sorumluluk Urfalılarda!


Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz, futbolcu alacaklarını büyük ölçüde çözdüklerini ve ibraların alındığını belirtirken, kulübün lige devam edebilmesi için 2 Milyon 350 Bin TL'ye daha ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenleyen İbrahim Halil Haktankaçmaz yaşanan süreç ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Haktankaçmaz, 6 aydır Şanlıurfaspor yönetiminde olduklarını ifade ederek, "Başkan Nihat Çakır'ın istifasından sonra bize bir sorumluluk yüklendi. Yönetim kurulu olarak bu sorumluluğu çok uzatmadan, yapabilir miyiz diye kendi aramızda bir istişarade bulunduk. Sonrasında 12 günlük ciddi bir çalışma yaptık. Bu çalışmamız içerisinde çok ciddi mesafeler kat ettik. Gerek futbolcu, gerek teknik adam gerekse de kulüplerle ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımız sonucunda borcu çok ciddi bir şekilde indirime gittik. Yüzde 10'lar gibi bir rakama düşürdük. 60 Milyon civarı borcu biz yüzde 10 gibi bir rakama yapılandırdık. Yönetim kurulumuzun tamamının katkısı ile bu duruma getirdik. Bundan sonra Şanlıurfa'nın STK'ları siyasetçileri takımı sahiplenirse aradaki farkı öderlerse bu şehir eski 11 Nisan ruhunu yaşamaya başlayacaktır. Biz borçların tamamını yapılandırdık. Şuan Belediyemiz ve Valiliğimizin bizlere vereceği 4 Milyon 500 Bin tutarında bir para var. Büyükşehir Belediyemiz 3 Milyon, Valiliğimiz ise 1 Milyon 500 Bin TL vereceği bir rakam var. Valiliğimiz 500 Bin TL'yi sezon içerisinde vereceğini taahhüt etti.

Şu an hali hazırda ödenecek olan 4 Milyon gibi bir rakam var. Biz ise borçları 6 Milyon 350 Bin TL'ye düşürdük. Şuan arada 2 Milyon 350 Bin TL gibi bir açığımız var. Bu işi halk sahiplenmediği sürece biz bu işin üstesinden gelemeyiz. Cumhurbaşkanımızın her zaman bir söylemi var. 'Halkın önünde kimse duramaz' Eğer halk isterse bu takım bugün kurtulur yarına bırakmazlar. 2 buçuk milyon nüfusu olan bir şehirde biz 3 Milyon küsur bir parayı bulamıyorsak buda bizim değil Urfa'nın ayıbıdır diye düşünüyorum. Çalışmalarımız bu yönde kamuoyunu bilgilendirmek için bugün bu toplantıyı yaptık. Biz üzerimize düşen görevimizi yaptık. Artık bu saatten sonra sorumluluk Urfalılardadır.” dedi.

“Yabancı futbolcuların tamamının ibraları elimizde”

Kulüp Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz, yabancı futbolcuların ibranamelerin tamamının ellerinde olduğunu ve sadece ödemelerin kaldığını belirtti.

Yerlilerde bir kaç sıkıntı oldu

Yerli futbolcularda bir kaç futbolcuda sıkıntı olduğunu ifade eden Haktankaçmaz, "Kendilerine daha önce söz verilmiş ve sözümüzde duramamışız. Bundan dolayı kaynaklanan ufak tefek sıkıntılar devam ediyor. Bunları da çözeceğiz.” dedi.

Haktankaçmaz ayrıca gelecek olan paranın direk futbolcuların IBAN numaralarına atılacağını belirtirken, Bizim şuan hiç kimseden almış olduğumuz bir para yok. Bize sadece vaat edilen bir para var. Bu parada kulübe giriş olmadan direk futbolcu hesaplarına yatırılacağını kaydetti.

Yönetici alacaklarının ise Temlikli veya temlik olmayan yönetici alacaklarının hemen hemen tamamının paralarından vazgeçeceklerini söyledi.

“Urfaspor'u bırakmaya hazırız”

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz, Urfaspor'a bugün talip olması halinde yönetimi bırakmaya hazır olduklarını ifade etti.

“Urfaspor'u yaşatmaya çalışıyoruz”

Şanlıurfaspor 2. başkanı Sami Öge ise yaptığı açıklamada, Şanlıurfaspor'un Balıklıgöl gibi Göbeklitepe gibi bu şehrin bir markası olduğunu belirtirken, "Biz elimizden geldiğinde Urfaspor'u yaşatmaya çalışıyoruz. Borçları düşürdüklerini ve belgelerin hepsi elimizde” dedi.

Öge çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını bu takımın sadece kendilerinin olmadığını bu takımın herkesin takımı olduğunu söyledi.

İşte Şanlıurfaspor yönetim kurulu tarafından yapılan çalışmalar ise şöyle sıralandı:
“1- 4 Yabancı futbolcu ve 1 kulüp (Vjekoslav Tomıc, Andreı Marc, Amin Askar, Rick Van Haren ve Dinamo Bükreş Kulübü) kulüpten toplam alacağı 1 Milyon 360 Bin Euro (10 Milyon 676 Bin TL)’den yapılan anlaşmalar ve çalışmalar sonucunda 430 bin Euro’ya (3 Milyon 375 Bin TL) ye anlaşmaya varılmıştır.

a)- 4 Futbolu’nun ve Dinamo Bükreş kulübünün ibranameleri süreli bir tarihe kadar hazır durumdadır.

2- 36 Yerli futbolcunun Şanlıurfaspor kulübünden toplam alacağı 9 Milyon 500 Bin TL’dir. Yönetim kurulumuzun yapmış olduğu çalışmalar ile bu tutar 2 Milyon 500 Bin TL’ye düşürülüp anlaşılmıştır.

a-) Bu futbolcularımızın ödemeler başladığı gün itibari ile hepsi kulübe ibranamelerini menajer ve avukatları vasıtasıyla 1 gün içerisinde göndereceklerdir.

3- Teknik adamlara olan toplam 4 teknik adama kulübün toplam borcu 1 Milyon 208 Bin TL’dir. Yönetimimizin yapmış olduğu çalışmalar ile bu rakam 300 Bin TL’ye indirilmiştir.

a- ) Teknik adamlarında ibranameleri hazır olup, kulübümüzden haber beklememektedirler.

4- Şanlıurfaspor kulübünün diğer kulüplere olan icralık borçları 363 bin 432 TL’dir. Yönetimimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bu tutar 181 Bin TL’ye düşürülmüştür.

5- Kulübümüzün kurtarılması, puan silinmelerin önüne geçilmesi ve transfere engel borçların (Transfer tahtasının açılması) için yönetim kurulumuzun yaptığı çalışmalar sonucunda toplam borcumuz 21 Milyon 747 Bin TL’den 6 Milyon 356 Bin TL’ye düşürülmüştür.

6- Yönetim kurulumuzun Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde reklam sponsorluk karşılığı,

a-) Şanlıurfa Valiliği 1 Milyon TL (kalan 500 Bin TL ise sezon başladıktan sonra verilecektir)

b-) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 3 Milyon TL

TOPLAM: 4 Milyon 500 Bin TL. Karşılığı yardım sözü alınmıştır.
7- Yukarıda yazılan Valilik ve Belediyelerin vaad ettiği tutarlar her iki kurumun görevlendireceği kişiler tarafından Şanlıurfaspor kulübüne aktarılmadan Kulübümüz adına direk olarak alacaklı hesaplara gönderilecektir.

Saygıdeğer Şanlıurfalılar ve taraftarlarımız, yukarıda yazılan tutarlara, 2. Milyon 500 Bin nüfusu ile 51 yıllık mazisi olan ve Türkiye’de marka olmuş bir kulübün kapanmaması için eksik kalan 1 Milyon 850 Bin TL’ye ihtiyaç kalmıştır.

Kulübümüz için söz verilen 4 Milyon 500 Bin TL dışında kalan 2 Milyon 350 Bin TL daha bulunursa Toplam 6 Milyon 350 Bin TL’ye Şanlıurfasporumuz bulunacağı Profesyonel ligde 11 Nisan ruhuyla mücadelesine devam edecektir.” denildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar