Başhekim Aksoy'dan Covid-19 uyarısı


Bozova ilçe hastanesinde yapılan tetkikler sonucunda hastaneye yatışı uygun olanların hastanede, evde izleme kararı verilenler ise ilacı acilden verildikten sonra evde izole olacak şekilde öneriler veriliyor.

Bozova Mehmet-Enver Yıldırım Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.M. Fatih AKSOY, yaptığı paylaşım da şu detaylara dikkat çekti.

İşte Aksoy'un açıklamaları:

"Tüm hastalarımıza Covid-19 bilgilendirmesi;

1-Covid-19 hastalığı belirtileri olan (Ateş,öksürük,nefes darlığı,boğaz ağrısı,yaygın kas eklem ağrıları,ishal ,tat ve koku alamama) tüm herkesin hastanelere maskeli olarak başvurması bu belirtileri hekime söylemeli yapılan tüm tetkikler sonucunda hastaneye yatışı uygun görülenler hastanede,evde izlem kararı verilenler (ilacını acilden veriyoruz)kendini evde izole edecek şekilde önlemler almalıdır.

2-Evde izlem kararı verilen hastalar ayrı bi odada tüm kullandığı eşyaları ev halkından ayrı olacak şekilde odasından çıkmayacak ev halkı ile irtibatlı olduğunda mutlaka maskeli olması gerekmektedir.Evinde pozitif vaka çıkanlar toplum sağlığı merkezleri tarafından eve gelinecek ve ev halkı test yapılması açısından değerlendirilecektir.Hastane acil servisleri temaslı ev halkı için kullanılmamalıdır.Hastalık belirtileri varsa tabiki hastaneye başvuracaklardır.

3-Bozova devlet hastanesi olarak bugüne kadar yatacak hastalarımız için yer sıkıntımız hiç olmadı,fakat şunu müşaade ediyoruz test yaptırdığımız hastaları sonuç çıkıncaya kadar yatırmak istiyoruz kendimizi evde izole ederiz deyip ayrılan hastalarımız oluyor.

4-Test aldığımız evde izole olan tüm hastalarımız sonuçlarını yada sormak istedikleri bişey olursa Şanlıurfa il merkezindeki Covid danışma hattını arayabilirler tel:04143188282

5-Bozova devlet hastanesi girişi sadece acil serviste triaj çadırından yapılmaktadır.Yukarıda saydığımız semptomlarınız varsa lütfen alandaki sağlık çalışanlarına söyleyiniz muayene için ilgili alanlara yönlendirmeniz yapılacaktır.

6-Hastaneye normal muayene olmak için gelirken mutlaka MHRS’den randevu alınız.182’yi arayarak yada Web üzerinden alabilirsiniz.

7-Kendi sağlığınız için hastane içerisinde sosyal mesafe ve maske kurallarına mutlaka uyalım.

8-Mümkün olduğunca hastanelerde az zaman geçirelim.

Kurallara hep beraber uyarsak bu işin üstesinden gelebiliriz.

Hepinize sağlıklı günler diliyorum..."

Yorum Gönder

0 Yorumlar