Suruç’ta zamlar üst üste geldi



Suruç Fırıncılar odası başkanlığının ekmek fiyatlarına yaptığı zam, ekmek ve ciğerden sonra şimdi de Suruç Birlik’e yansıdı. Suruç Birlik yüzde 20 zam yaptığını duyurdu.


Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden zam haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Suruç Fırıncılar, Lokantacılar, Kahveciler ve Pastaneciler odası başkanlığından ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam kararı almıştı.

Bu zam haberinden sonra Suruç’a bağlı Aligör köyünde bulunan Lokantacı esnafı fiyatlarına zam yaparak 12,50 TL olan ciğere 2,5 TL zam yaparak ciğer fiyatını 15 Liraya çıkardı.

 

Gelen bu zam haberlerinden sonra Şanlıurfa-Suruç arası yolcu taşımacılığı yapan ve bu hattı tekelinde tutan Suruç Birlik kooperatif zam yaptıklarını duyurdu. 8 TL olan Suruç-Şanlıurfa ücreti yüzde 20 zamla 10 TL oldu. Bu durumda Suruç ilçesinden Şanlıurfa’ya gelip ilçeye geri dönecek olan bir vatandaşın toplamda cebinden 20 TL çıkacak.

Son bir haftadır başlayan zam furyası odaların ve kooperatiflerin kendi içlerinde aldıkları kararların yansıması olduğu ileri sürüldü. Zam kararları hiçbir denetime tabi tutulmadığı belirten tüketiciler, yapılan zamlarda halkın alım gücü hesaplanmadan yapıldığını belirtti.


Yorum Gönder

0 Yorumlar