Beyazgül, merak edilenleri açıkladı



Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yaptıkları ve yapacakları projeleri açıkladı. Açıklamada merak edilen Kaşmer Dağı, Trambüs, Çevik Kuvvet, hizmet binası ve Urfaspor ile ilgili bütün konulara açıklık getirdi.

Özel bir otelde gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmaları video ile anlattı. Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Beyazgül ‘’Urfa İlçeleri ile birlikte kadim bir şehir. Bazı şehirler kadim şehir olma özelliğini izah etmek için 500 yıl, bin yıl öncesine dayandıklarını iddia ve ifade etmektedirler. Ancak Şanlıurfa insanlık tarihi ile birlikte var olan bir şehir. Tüm ilçeleri ile farklı güzelliklere sahiptir’’ dedi.

Açılış konuşmasının ardından Beyazgül, başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları anlatan bir slayt ile sunum yaptı.

ÇEVİK KUVVET EKİM AYINDA HAZIR
Urfa’nın güncel konularından biri olan Çevik Kuvvet Kavşağı için Beyazgül, çalışmaların devam ettiğini Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının Eylül sonu ve Ekim başında bitirileceğini dile getirdi.

KENT MERKEZİ NEFES ALACAK
Kent merkezi için önemli bilgiler veren Beyazgül, "Büyükşehir hizmet binası hazır. Eski yeri yıkacağız, tüm üniteleri oraya taşıyacağız. Bu binamızın altında 600 araç kapasiteli otopark var. İlk etapta tamamı satıldı. 2 ay içerisinde Kızılay'ı yıkacağız. Şehrin ortasında büyük bir meydan ortaya çıkaracağız’’ dedi

KAŞMER DAĞI İÇİN YENİ DÜZENLEMELER GELDİ
Eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi döneminde gündeme gelen ve çok tartışılan Kaşmer Dağı Projesi'nin imara açılacağını ifade eden Beyazgül, "Kaşmer Dağı imara açılıyor. Bütün katlar 6'ya indirildi. 6'nın üzerinde kat yok. Girişi otoban üzerinden vereceğiz. Trafik yoğunluğunu düşüreceğiz. Bunu da Meclis'e sunacağız" dedi.

TRAMBÜS İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Uzun süredir kent gündeminde olan ve Urfa Barosu tarafından yargıya taşınan Trambüs projesi ile ilgili Beyazgül "Trambüs ihalesi bizden önce yapıldı ve bitti. Trambüsü kısaltmak istedik. 18 metreye düşürecektik. Müteahhit firma ile görüştüğümüzde fiyatı iki katına çıkardı. Çıkarınca eski ihaleyi devam ettiriyoruz. Eski belediye başkanı döneminde yapılan ihale sürüyoruz" ifadelerini kullandı.

GECEKONDULAŞMA İLE MÜCADELE EDİLİYOR

Betonlaşma ve gecekondulaşma için Beyazgül, "Koskoca Eyyübiye bölgesi gecekondu. Şehrin tarihi dokusu içerisinde betonlaşmış binalar gördük. Tarihi bölgelerin gecekondularla işgal edildiğini gördük. Bu şehrin dönüşmesi lazım. Bu şehrin dönüşmesi için de kendi güzelliğimizi yansıtmamız lazım. Önyargılarımızdan kurtulmamız lazım. Bu nedenle şehrimizi marka değerlerine baktığımız zaman çok önemli özelliklerinin ortaya çıktığını görüyoruz. Şanlıurfa bir marka şehri. Ama bunlar bizim için avantaj mı? Biz bunları değerlendirmediğimiz zaman dezavantaj olarak geri dönüyor. Biz bu güzelliklere sahip çıkmadığımız zaman komşu kentler sahip çıkıyor" dedi.

URFASPOR İÇİN BEKLEYİN
Urfaspor için gelen bir soruya Başkan Beyazgül ‘’ Pek yakında göreceksiniz, Urfaspor için neler yaptığımızı, nasıl bir külfet altına girdiğimizi göreceksiniz. Bu konu ile ilgili yakın tarihte size çok daha kapsamlı bilgi vereceğim’’ dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar