Binali Yıldırım: Urfa Fıstığı demek daha güzel


Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Karaköprü Belediyesi'nin düzenlediği fıstık hasadı etkinliğine katılarak fıstık topladı. Yıldırım, Türkiye’de üretimin yaklaşık yarısı Şanlıurfa’da karşılanan fıstığa Urfa Fıstığı demenin daha güzel olacağını belirtti.

Karaköprü Belediyesi ilçede yaklaşık 224 bin dekar alanda yetiştirilen fıstık hasadı için bir etkinlik düzenledi. İlçeye bağlı Külaflı kırsal mahallesinde gerçekleştirilen fıstık hasadı etkinliğine davetli olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım katıldı.

Fıstık hasadı etkinliğine ev sahibi olan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve davetli olarak gelen Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın dışında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Ahmet Akay, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy ve kırsal mahallede yaşayan vatandaşlar katıldı.
Programın ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, davetlerine iştirak edip Şanlıurfa’ya gelen Binali Yıldırım’a teşekkür ederken, fıstık hasadına katılımlarından dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını kaydetti.

Başkan Baydilli, “Şanlıurfa için fıstık çok önemli bir değerdir. Urfa fıstığını ön plana çıkarmak için bu etkinliği düzenledik ve Sayın Başbakanımızın katılımıyla bu farkındalığı oluşturduğumuzu düşünüyorum. Fıstık hasadı programlarına katılımlarından dolayı Sayın Binali Yıldırım ve saygıdeğer eşine, tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Fıstık hasadımız bereketli ve hayırlı olsun” diye konuştu.

Son Başbakan ve İzmir AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım ise fıstık hasadı için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’den daha önce davet aldığını ve geleceği için söz verdiğini belirterek bu etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Fıstık deyince Şanlıurfa akla gelir. Kırmızı fıstık, keten köyneği, Şanlıurfa fıstığı akla gelir. Türkiye’deki üretimin neredeyse yarısı Şanlıurfa’dan karşılanıyor. Fıstık başka bir ilimizin ismiyle de anılıyor varsın anılsın. Üretimin yarısını karşılayan Şanlıurfa’da Urfa fıstığı demek daha güzel oluyor. Bol ve bereketli olan bu ürünün hasadının hayırlı olmasını diliyor, fıstığın üretiminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Şanlıurfa çok kadim, eski bir şehir. Burası Göbeklitepe gibi büyük bir tarihe, kültürel güzelliğe sahip. Şanlıurfa’nın güzelliklerini daha fazla göstermek için ulaşımı iyileştirmek için önemli yol kat edildi. Ben fıstık hasat döneminin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bizi buraya davet eden Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye çok teşekkür ediyorum.”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise son Başbakan Binali Yıldırım’ı Şanlıurfa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söylerken, “Sayın Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde gerçekleştirilen kalkınmadan Şanlıurfa önemli bir pay almıştır. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da gerçekten ülkemize ve Şanlıurfa’ya çok büyük katkılarda bulunmuş ve değerli hizmetlerde bulunmuştur. Saygıdeğer eşiyle birlikte kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de Tüm Türkiye’nin sevgisini kazanmış olan son Başbakan Binali Yıldırım’ı Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Başkan Beyazgül, “Sayın Başbakanımızı insanlar hep iyilikle, güzellikle anlatıyor. Şanlıurfa’nın sorunlarını getirdiğimizde de özveriyle ilgilendiniz ve çözümü için imzaladınız. Şanlıurfa huzur, sevgi ve hoşgörü şehridir. Bu güzellikler bizim her şeyimize yansımıştır. Urfa fıstığı da bizim için çok önemli bir değerdir ve sahip çıkmamız, üretmemiz gerekiyor. Şanlıurfa’ya teşrifleri için sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek fıstık hasadının bereketli olmasını diledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar