İşkence gören kadına bakanlık sahip çıktı


Şanlıurfa’da imam nikahlı eşinden şiddet gören kadına Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.


Eyyübiye’nin Akşemsettin mahallesinde eşinden günlerce şiddet gören ve yoğun bakımda tedavisi devam M.N isimli kadına devlet desteği verildi. Daha öncede eşinden şiddet gördüğü için Kadın Konukevine sığınan ve buradan doğum yapmak için kendi istediği ile ayrılan kadın, tekrar Kadın Konukevin de kalmak istediğini ifade etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ‘’ Yapılan sosyal çalışma sonucunda dini nikâhlı eşi İlyas A.tarafından darp edilen M.N‘nin Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım 2 servisinde tedavisinin devam ettiği, bilincinin açık olduğu, fakat vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerinin olduğu, eşi İlyas A.’nın şu anda emniyette olduğu, eşinden şikâyetçi olduğu, daha önce kaldığı ve doğum yapmak üzere kendi isteğiyle ayrıldığı Kadın Konukevine gitmek istediği, bilgisine varılmış olup ilgili Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından M.N’ye ivedilikle psikososyal destek sunulmuş, rehberlik ve danışmanlık yapılmıştır. Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından söz konusu kadınımızın durumunun değerlendirilmesi, gerekli önlem ve tedbirlerin ivedilikle alınması ve kendisinin de talebi üzerine tekrardan Kadın Konukevine yerleştirilmesi için ŞÖNİM tarafından değerlendirilmesi adına gerekli yazışmalar yapılmıştır. Müdürlüğümüzce hukuki sürece de müdahil olunmuş olup süreç titizlikle takip edilmektedir. Ayrıca mağdurenin kırk günlük bebeği emniyet güçlerince tarafımıza teslim edilmiş olup annesi iyileşinceye kadar ilgili kuruluşumuzda misafir edilecektir. Bebek ile ilgili olarak gereken sosyal çalışma yapılacak ve annesinin talebi üzerine annesine teslim edilerek, anne ve çocuğu uygun sosyal hizmet modellerimiz ile desteklenecektir’’ ifadelerine yer verildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar