Şanlıurfa'da gebelik eğitimi


Şanlıurfa genelinde anne ve bebek ölümlerinin fazlalığından dolayı riskli gebelere "Pandemi Sürecinde Risksiz Gebelik ve Bebek Eğitimi" verildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı, Kadın ve Demokrasi Derneği(Kadem) işbirliği ile Anne ve bebek ölümlerini önlemek amacıyla "Pandemi Sürecinde Risksiz Gebelik ve Bebek Eğitimi" verildi.

Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitimde eğitimcilere gebelikte meydana gelen değişimler, gebelik takibi, doğum sonrası bakım, gebelik sonrası psikolojik destek gibi konular ele alındı.

Eğitim sonrası açıklama yapan Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kezban Yavuz Emik, “Bölgemizde anne ve bebek ölümlerinin fazlalığından dolayı gebe sınıfı ve okulumuz riskli gebelere bilgilendirme yapmak amacıyla bu programı düzenlemiş bulunmaktayız. Bu kapsamda aynı zamanda ülkemizde ve dünya çapında salgın olan Kovid-19 ile ilgili bilgilendirmelerde yapmış bulunmaktayız” dedi.

Eğitimin ardından Türk Kızılay’ı ve Kadın Ve Demokrasi Derneği(Kadem)’in hazırlamış oldukları hediye paketleri yetkililer tarafından katılımcılara takdim edildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar