Tonlarca şeker pancarı çürümek üzere



Bozova'da tonlarca şeker pancarı fabrika önünde ve tarlada beklediği için çürümek üzere olduğu ileri sürüldü.

Şanlıurfa'da üretilen şeker pancarı Malatya'ya gönderilmek üzere hasadı yapıldı ancak Malatya'da şeker pancarı fabrikası önünde aşırı yoğunluk olması nedeniyle ve buraya giden nakliyeciler günlerce sıra bekledikleri için şeker pancarını Malatya'ya götürmek istemiyorlar.

Bozova'nın Yaslıca Mahallesi'nde şeker pancarı üretimi yapan Selahattin Çetiner, nakliye için devletin bize verdiği 65 TL desteği rağmen biz nakliyecilere 85 TL verdiğimiz halde kamyoncular nakliye için gelmiyor. Kamyoncular bizi aramayın boşuna biz gelmiyoruz diye konuşuyorlar. Kamyon şoförleri Malatya'da fabrika önünde günlerce beklemek istemedikleri için buraya gitmek istemiyorlar" dedi.

Milletvekillerinden destek istedi

Çiftçi Çetiner yetkililere seslenerek, Bugüne kadar sadece 200 ton gönderdiğini söyledi tarlada ise 700 ton şeker pancarının beklediğini kaydetti. Geçen yıl bu zamanlarda şeker pancarını tamamen sattığını söyleyen Çetiner bir an önce milletvekillerinin bu konuya bir çare bulmasını istedi.


Malatya, Sivas ve başka yerden gelenler nakliyeler hemen işlem görüyor

Çiftçi Selahattin Çetiner iddiasına göre, Sivas Malatya ve çevre illerden gelen şeker pancarı bekleme süresi Şanlıurfa'ya göre çok az, şanlıurfa'dan gelen şeker pancarı nakliyeleri en az 4-5 gün beklediğini söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar