Bozova’da tarımda proje atağı


Bozova ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bozova Ziraat Odası Başkanlığının müşterek çalışmasıyla tarım alanında birçok proje GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunulacak.

GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunulacak projeler için çalışma içerisinde olduklarını belirten Bozova Ziraat Odası Başkan Fuat Almas, çiftçilere sosyal medyadan çağrı yaparak projeler için başvuru yapmalarını istedi.

GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunulacak projeler içerisinde seracılık, Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması, Organik ve Arıcılık ve Bal Üretimi gibi projeler yer alıyor.

Bozova Ziraat Odası Başkan Fuat Almas, Bozova ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bozova Ziraat Odası Başkanlığının müştereken Mart ayında GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunmayı planladığı projeleri açıkladı.

İşte sunulacak projeler:

1) Bozova'da Seracılığı Geliştirme Projesi
2) Bozova ilçesinde Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi Kapsamında Fidan Dağıtımı Projesi ( Zeytin, fıstık, nâr, ceviz, badem, hurma, şeftali, elma)
3) Bozova'da Organik ve Arıcılık ve Bal Üretimi için
Kovan Dağıtımı Projesi ile ilgili başvurular Bozova Ziraat Odası Başkanlığı tarafından alınacak.

Projeler Mart ayında GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunulacak, geçmesi halinde Temmuz ayında başvuru yapan çiftçilere kesin müracaatı alınacağı belirtildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar