Çiftçilerle ilgili önemli gelişme! Belgeyi almalarına gerek yok!


Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi veya Ziraat Odalarından Çiftçi Belgesini ibraz edenlerin ‘Çalışma İzni Görev Belgesi’ almalarına gerek bulunmuyor.

Türkiye’de 29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’ta sona erecek olan tam kapanma sürecine tarımsal üretim faaliyetleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarından istisna tutulan çiftçilerin çalışma izni görev belgesi almalarına gerek olup olmadığı tartışılıyordu.

İşte İçişler Bakanlığı bu durumu netleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Genelgemizde tam kapanma döneminde tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla ‘Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanların’ sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları kararlaştırılmıştır.

Bu doğrultuda tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunduğu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alınan ‘Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi’ veya Ziraat Odalarınca verilen ve verildiği yılın tasdikini taşıyan ‘Çiftçi Belgesi’ni ibraz ederek ortaya koyan çiftçilerimizin ayrıca e-başvuru sistemi üzerinden ‘ Çalışma İzni Görev Belgesi’ almalarına gerek bulunmamaktadır. Çiftçilerimizin, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden alınan ‘Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi’ veya Ziraat Odalarınca verilen ve verildiği yılın tasdikini taşıyan ‘Çiftçi Belgesi’ni ibraz etmek, tarımsal üretim faaliyetlerinde kapsamında kalmak ve tarımsal üretimi gerçekleştirdiği bölge ile ikameti arasındaki güzergah ve zaman dilimiyle sınırlı kalmak kaydıyla, kolluk kuvvetlerince yapılacak denetimlerde başkaca bir belge sunmalarına gerek bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Urfa Pusula

Yorum Gönder

0 Yorumlar