Yeni Merkez Camii destek bekliyor


Bozova’da hayırseverlerin desteğiyle 5 yıl önce başlanan cami inşaatı, ekonomik nedenlerle tamamlanamıyor. İlçe Müftülüğü, caminin tamamlanarak ibadete açılması için destek çağrısında bulundu.

Bozova’ya ‘başyapıt bir cami’ kazandırma düşüncesiyle başlanan inşaat çalışmaları, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yarım kaldı.

Eski caminin yerine yenisinin yapılmasında daha fazla kişinin kullanabilmesi amaçlandı. Ayrıca gençler için kitap kafe olarak faaliyet gösterecek bir alan ile kadınların ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmesine olanak sağlanması planlandı. Hükümet Konağı’nın karşısında bulunan Yeni Merkez Camii, 2016 yılında yerine yenisi yapılmak üzere yıkıldı. Çalışmalar, hummalı bir şekilde başladı ancak geçen 5 yıllık sürede cami bir türlü tamamlanamadı.



MÜFTÜLÜK AYET PAYLAŞARAK DESTEK İSTEDİ
Cami inşaatının vatandaş ve hayırseverlerin destekleri ile mevcut duruma getirildiği belirtilen Bozova Müftülüğü’nün destek çağrısı yaptığı açıklamada “Ancak maddi imkanların elvermemesi nedeniyle camii inşaatı halen tamamlanamamıştır” denildi. Açıklamada, hadis ve ayetlerle yer verilerek şöyle denildi: “Bu nedenle Peygamber efendimizin “Hayra vesile olan Hayrı yapan gibidir” sözüyle özellikle Bozovalı hayırseverlerin, genelde de tüm hayırsever vatandaşlarımızın desteklerine ihtiyacımız vardır. Unutulmamalıdır ki, Tevbe Süresi 18. Ayetin ifadesiyle Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar