Almas: 'Bıçak kemiğe dayandı'


Şanlıurfa’da yaşanan elektrik kesintileri hem vatandaşı hem de çiftçiyi çileden çıkardı. Kentte aylardır artan kesintilere karşı tepkiler bir türlü dinmedi. Kuraklıkla ve elektrik kesintilerinden dolayı zarar ettiklerini söyleyen üreticiler, her fırsatta sesini duyurmaya çalıştı. Kentin başlıca sorunları arasında yer alan elektrik kesintileri, şimdi de hasat mevsiminde fıstık üreticisini vurmaya başladı. Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, bir yıldır çalışacakları günü bekleyen fıstık üreticisinin elektrik kesintileri nedeniyle çalışamaz duruma geldiğini söyledi.

Kuraklığın olumsuz etkilediği çiftçinin elektrik kesintileriyle imtihanı bir türlü bitmiyor. Şanlıurfa’da yaz aylarında artan elektrik kesintileri, hasat sezonu başlayan fıstık üreticisinin de gündemine girdi. Fıstık üretiminin en fazla olduğu ilçe Bozova’da, elektrik kesintileri üreticiyi bezdirme noktasına geldi.

Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, kesintilerden dolayı Dicle Elektrik A.Ş’ye açtı ağzını, yumdu gözünü. “Bıçak kemiğe dayandı yeter” diyen Almas, “Günlerdir yaşanan elektrik kesintileri artık bizleri bezdirdi” ifadesini kullandı.


“BU İŞKENCE NEDEN?”

“Kural tanımaz hukuk dinlemez bu DEDAŞ ne yapmaya çalışıyor, amacı ne” diye konuşan Almas, fıstık üreticisinin kesintilerden dolayı karşılaştığı sorunları şu sözlerle dile getirdi: “İstediği zaman şarteli indir, istediği zaman elektriği bırakıyor. Kimi veya kimleri neden tehdit ediyorsun, ya da bunun altında başka bir şey mi var? Kimsenin gücü yetmiyor. Bu yaz sıcağında evinde oturmaya çalışan başta vatandaşlar olmak üzere, fıstık sezonunun gelmesiyle birlikte bir yıl çalışacakları bu günü beklerken, elektrik kesintileri nedeniyle çalışamaz duruma geldiler. DEDAŞ ne yapmaya çalışıyor? Bu çile, işkence neden? Elektrik faturalarını gününde ödeyemeyenlerin elektriklerini kesiyorsun, istediğin zaman istediğin şekilde elektriğe zam yapıyorsun. Sana kimsenin gücü yetmeyecek mi, seni kimler koruyor?” 


“FISTIKLAR ÇÜRÜYOR”

Toplandıktan sonra işlenmek üzere tesislere götürülen fıstıkların çürüdüğünü söyleyen Almas, şunları kaydetti: “Gelelim bizi yönetenlere, sahi ne gibi bir ticaret veya özelleştirme ya da satma anlaşması… İktidarın gücünün bunlara yettiğini biliyoruz, neden bir hal çaresine bakmıyorsunuz? Tarlada ürün kuruyor, görmüyorsunuz? Olan fıstıklar devlikçilerde (tesis) sıraya dizilmiş çürüyor. Çiftçilerimiz ve işletmecilerimiz isyan ediyor, ürünleri zamanında piyasaya yetişmiyor ve fiyatlar düşüyor. Bir kısmı bozuluyor para etmiyor. Bütün bunlar neden? Gerçekten sorumlusu kim? Gerçekten yeter! DEDAŞ’ın arkasındaki güç kim ve kimler kim bu kadar kendisine yetki veriyor? Hiç bir güç halkın gücünden büyük değildir, bilesiniz.”

Kaynak: Ajans Balıklıgöl

Yorum Gönder

0 Yorumlar