Pamuk üreticilerinin sesi oldu


Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, Ticaret Borsaları, Çukobirlik ve Fabrikalara seslenerek, pamuk fiyatlarını belirlerken girdi maliyetlerini de hesaplayın dedi.

Artan girdi maliyetleri nedeniyle çiftçilerin zorlandığı ve hatta birçok çiftçinin üretimden çekildiği bu dönemlerde verimin girdi maliyetlerini karşılamaması nedeniyle çiftçiler zor günler yaşıyor. Pamukta artan girdi maliyetleri nedeniyle Ticaret Borsaları, Çukobirlik ve Fabrikalara seslenen Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, girdi maliyetlerini hesaplayarak fiyat belirlemelerini istedi.


Ticaret borsaları Çukobirlik ve fabrikacılar Dikkatine
Başkan Almas, sosyal medya paylaşımında fabrikacılara, Ticaret borsaları ve Çukobirliğe seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Pamuk fiyatlarını belirlerken bu girdi maliyetleri hesaplayarak belirlemeleri gerekir yoksa çiftçilerimizi üretimden uzaklaştırırsınız. Buda Türkiye ekonomisine darbedir.

Bir dönüm pamuk girdi maliyeti (masrafı) Gübre 700, İlaç 500, Sulama işçi 360,Toplama 550, Kazması 150,Tarla icar 700, Mazot 200 ve Çiğit 65 toplamda 3 bin 225 TL girdi maliyeti oluşuyor.

Yıpranma ve ufak tefekleri de hesaplamadım. Dönüme ortalama 500 kg hesaplayarak fiyat belirlemelisiniz fikrimiz bir kg 10 TL den aşağı olmamalı ki çiftçilerimiz üretimi tekrar yapabilmeli”



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Yorum Gönder

0 Yorumlar