Bozova Narı, Avrupa yolunda


Bozova'nın Sesi Gazetesinde yer alan habere göre, Bozova ve Adıyaman ilinde yetiştirilen narları yurt dışına ihraç etmek için Bozova kent merkezinde kurulan atölye ve Bozova Belediyesine ait Soğuk hava deposunda koruma altına alınan narlar yurt dışına ihraç ediliyor.

BOZOVA NARI AVRUPA YOLUNDA

GAP Urfa kooperatif yetkilisi Mahmut Avcı, nar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘ başta ilçemizde ve Adıyaman il ve ilçelerinde yetiştirilen narları daha önce Adıyaman ilindeki tesislerimizde hazırlayarak yurt dışına gönderiyorduk. Bu yıl Belediyemizin hizmete aldığı soğuk hava deposu ile birlikte işletmemizi Bozova ilçemize aldık. Burada kooperatif bünyesinde çalışan elemanlarımız tarladan getirilen narları büyük bir özveri ile hazırlayarak paketlemesi yaparak yurt dışına gönderilmesi için hazır hale getiriyorlar. Bizim buradaki amacımız bölgemizde yetiştirilen narları en iyi şekilde pazara sunmak ve burada hem üreticilerimiz hemde bünyemiz bulunan elemanlarımıza katkı sağlamaktır. Burada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. İlçemize Soğuk hava deposunu kazandıran İlçe Belediye Başkanımız Suphi Aksoy ve belediye çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum’dedi.

NARLAR TİTİZLİKLE HAZIRLANIYOR

Tarladan getirilen narlar en iyi şekilde hazırlanması için bir çok üniteden geçiyor. Öncelikle tarladan getirilen narlar hava kompresörleri ile içinde başta böcek ve diğer haşerelerin çıkartılması temizlenmesi adına elden geçiriliyor. Daha sonra çatlak olan narlar ayıklanıyor. Daha sonra ise paketleme için önce belli bir derecede bekletiliyor. Daha sonra soğuk hava deposunda 5 dereceye kadar koruma altına alınıyor. İhraç yolu öncesinde tüm bu işlemler titizlikle yapılıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar