Şanlıurfa'da milyonluk ilaç ve mama vurgunu!


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri yaptıkları operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon Türk Lirası olan çok sayıda ilaç, tıbbi malzeme ile doktor raporuyla alınabilen mama ve protein bazlı süt ele geçirdi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Nitelikli Dolandırıcılık Suçuyla Mücadele kapsamında operasyon düzenledi.

Operasyonda şüphelilerin herhangi bir hastalığı bulunmayan yabancı uyruklu şahıslar adına hastanelerden ilaç yazdırdıkları, daha önceden yazılmış olan raporlu ilaçları ikinci kez rapora gerek duymadan birlikte hareket ettikleri eczanelerden temin ederek kamuyu zarara uğrattıkları tespit edildi.

Yapılan aramalarda başkaları adına reçetelendirilmiş ve barkodları tahrif edilmiş, piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon Türk Lirası olan çok sayıda muhtelif markalarda ilaç ve tıbbi malzeme ile doktor raporuyla alınabilen mama ve protein bazlı süt ele geçirildi.

Şanlıurfa merkezinde bulunan 6 şüpheli ile Gaziantep ili Nizip ilçesinde bulunan 1 şüpheli olmak üzere toplamda 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Söz konusu operasyonla ilgili olarak 1 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmaları devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilmeleri bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar