Suriyeli kadın evlendiği yaşlı adamı dolandırdı


Şanlıurfa’da 70 yaşındaki adamın, dini nikahla evlendiği Suriyeli kadın tarafından soyulduğu öne sürüldü. 40 bin lira parası ve ziynet eşyaları çalınan yaşlı adam şikayetçi oldu.

Şanlıurfa’da evlenmek isteyen 70 yaşındaki M.K. isimli şahıs, komşularının tavsiyesi Suriyeli M.Z. ile tanıştırıldı.

M.K., eşi öldükten sonra tek başına engelli çocuğuna bakan ve Mersin’de yaşayan Suriye uyruklu gelin adayı 50 yaşındaki M.Z.’nin Şanlıurfa’ya gelmesi için aracı olan kişiye 10 bin lira başlık parası verdi.


EVDEN ÇIKTI… BİR DAHA DA DÖNMEDİ
Mersin’den Şanlıurfa’ya gelen Suriye uyruklu M.Z., ile damat M.K., tanıştırıldı. Tanışmanın ardından evlilik kararı alan ikili nikah için alışveriş yaptı. Aynı gün dini nikahları kıyılan çift, evlendikten sonra aynı evi paylaşmaya başladı. Evlendikten bir gün sonra alışveriş bahanesi ile evden çıkan M.Z., bir daha eve dönmedi.


POLİSE BAŞVURDU
M.K., M.Z.’nin durumundan şüphelenerek evde bulunan ziynet eşyalarını kontrol etti. Düğün için aldıkları 17 bin liralık ziynet eşyası ile yaklaşık 40 bin liranın yerinde olmadığını gören M.K., ailesi ile birlikte polis merkezine gitti.

GERÇEK EŞİNİN DE YANINDA OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ
Gittikleri polis merkezinde bir gün önce evlendiği M.Z.’nin fotoğrafını gösteren M.K.’nın dolandırıldığı anlaşıldı. Mersin ve çevre illerde evlenmek isteyen yaşlı insanları evlenmek vaadiyle dolandıran M.Z.’nin nikahları kıyıldığı sırada gerçek eşinin de yanlarında olduğu iddia edildi.

M.K., sahte gelin M.Z.’nin yakalanması için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar