Bozova'da ölü olarak bulundu


Bozova'da karababa köprüsü mevkisinde nesli tükenmek üzere olan çizgili Anadolu sırtlanı yol kenarında ölü olarak bulundu.

Bozova jandarma ilçe komutanlığı ekiplerince Şanlıurfa Adıyaman karayolu karababa köprüsü mevkiinde 8 Aralık'ta devriye gezen ekipler yol kenarında Anadolu sırtlanın hareketsiz yattığını gördü.

Jandarma ekipleri durumu Şanlıurfa doğa koruma ve milli parklar şubesi ekiplerine bildirdi. Bölge'ye gelen ekipler cansız olan hayvana alarak ölüm sebebini, bilimsel ve eğitsel çalışmalar yapmak için müdürlüğü'ne götürdü.

Şanlıurfa DKMP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa ili Bozova ilçesi Şanlıurfa-Adıyaman karayolu Karababa köprüsü mevkinde 08.12.2021 günü saat 01:30 sıralarında Bozova ilçe Jandarma Karakol Komutanlığınca icra edilen Önleyici Kolluk devriyesinde nesli tükenmek üzere olan ve Koruma altında bulunan 1 adet çizgili Anadolu sırtlanının yol kenarında hareketsiz yatttığı karakol ekiplerince görülmüştür.karakol ekiplerince veteriner çağrılarak kontrol edildiğinde ex olduğu anlaşılmıştır. ölüm sebebinin belirlenmesi, Bilimsel ve eğitimsel çalışmalar yapılması amacıyla Şube Müdürlüğümüz ekiplerince teslim alınmıştır.

Bozova ilçe jandarma karakol komutanlığına teşekkür ederiz"


Yorum Gönder

0 Yorumlar