‘Bozova mahrumiyet bölgesine dönüşmüştür!’


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Mecliste söz alarak Bozova’nın sorunlarını gündeme getirdi. Beceriksiz yönetim anlayışı yüzünden ilçenin mahrumiyet bölgesine dönüştüğünü ileri süren Tanal, “350 bin dönümlük fıstık alanı var; vatandaşlarımızın fıstık işletme tesisleri yok, fıstık hali yok” dedi.

Şanlıurfa’nın sorunlarını gündeme getirmeye devam eden Şanlıurfalı Mahmut Tanal, TBMM’de söz alarak Bozova ilçesinin sorunlarını gündeme getirdi. Turizm ile anılması gereken ilçede turizmin olmadığı ve sulama fiyatları çok yüksek olduğu ve 350 bin dönümlük fıstık alanı var ancak ilçede fıstık işletme tesisi ve halin olmadığını söyledi.

“KAVURMACI VEKİLLER UTANSIN!”
Vekil Tanal, “Turizmiyle, tarımsal üretimiyle Türkiye'nin sayılı merkezlerinden biri olması gereken Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi, beceriksiz yönetim anlayışı yüzünden bir mahrumiyet bölgesine dönüşmüştür. Bozovalıların isyanını Meclis'te dile getirdim. Kavurmacı vekiller utansın!” dedi.

"GİDİN, SULAMA FİYATLARININ BEDELİNİ ÇIKARMAK İÇİN ESRAR EKİN."
Tanal meclis konuşmasında ise şu ifadeleri kullandı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığına soruyorum: Şanlıurfa ili Bozova ilçesinin hemen bitişiğinden doğal gaz hattı geçiyor, Bozova'da doğal gaz yok. Elektrik sorunu var. Köyden gelen minibüsler maalesef şehrin dışında bırakılıyor, köyden yoğurdunu, yumurtasını, tavuğunu satmaya getiren vatandaş perişan ve hal pazarı yok, hayvan pazarı yok. 350 bin dönümlük fıstık alanı var; vatandaşlarımızın fıstık işletme tesisleri yok, fıstık hali yok. Bozova turizmle anılması gerekirken maalesef turizmle anılmıyor. Sulama fiyatları çok yüksek âdeta vatandaşa "Gidin, sulama fiyatlarının bedelini çıkarmak için esrar ekin." diyorlar. Böyle bir anlayış olamaz. Şanlıurfa'daki Bozova ilçe halkımız mağdur. Lütfen, buradan Bakanlığa sesleniyorum, sizlere sesleniyorum Sayın Meclis Başkan Vekilim; yani, Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinin bu mağduriyetini lütfen giderelim.’’ifadelerini kullandı.

Kaynak: Urfa Değişim Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar