Bozova'da ekinler kuruyor! Vali'ye iletildi


Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, Vali Salih Ayhan ile görüşerek Bozova’da yaşanan elektrik kesintisinin 250 bin dekar ekili alanın kurumasına neden olacağını söyledi. Vali Ayhan ise durumdan haberdar olduğunu ve muhataplarına konuyu ilettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Bozova'da Atatürk Barajı Sulama Birliği’nin elektriğinin kesilmesiyle birlikte çiftçiler ekili alanlarını sulayamadı. Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, Vali Salih Ayhan ile bir görüşme gerçekleştirerek 250 bin dekar ekili alanın kuruma riski ile karşı karşıya kaldığını ve 7 bin 700 çiftçinin ekonomik olarak zarar göreceğini belirtti. Vali Ayhan ise durumdan haberdar olduğunu ve muhataplara konuyu ilettiğini duyurdu.

Başkan Almas yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Değerli çiftçi kardeşlerim, dün akşam 21: 00 de vali bey yaptığımız görüşmede, çiftçilerimizin mağduriyetlerini ilettik. Haberleri olduğunu konu ile ilgili sorunları muhataplarına ilettiklerini söyledi. Biz vali beye, olası zararların ciddi boyutlarda olacağını tekrar ifade ettik. Vali bey durumun ciddiyetinin farkında olduklarını gerekli girişimlerin yapıldığını ve görüşmelerin halen devam ettiğini söylediler.

Değerli çiftçilerim hiçbir irade 250 bin dekar ekili alanın kuruyup gitmesine 7700 çiftçinin ekonomik olarak zarar etme riskini göze alamayacağını bilmenizi isterim.

Bu nedenle bugün yapılması düşünülen basın açıklamasının uygun olmadığını düşünüyorum. Sorunun çözümsüzlüğü karşısında elbette siz çiftçilerimizle beraber demokratik ve yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.

Çözüm için gerekli görüşmelerin devam ettiği bir sırada, olumsuz bir durumda, yasal tepkimizi ileri ki gün ve saatlerde kullanalım diye düşünüyorum.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar