Yazar: Belediyelerimiz doğa harikasını sahiplenmiyor


Şanlıurfa ile Adıyaman arasında kalan halk arasında şelale olarak bilinen yer sahipsizlik nedeniyle çöp deryasına döndü. Bozovalı çiftçi Mahmut Yazar, 'Ne Adıyaman ne Şanlıurfa belediyeleri alana sahip çıkmıyor" diyerek tepki gösterdi.

Güzel manzarası ve soğuk suyu ile piknik sevenlerin mekanı haline gelen şelale toplanmayan çöpler nedeniyle pislik içinde kalıyor. Şelale ile ilgili düşüncelerini paylaşan Mahmut Yazar, "Hafta sonu gelip burada piknik yapanlar da doğayı kirletip gidiyor, etrafı pislik götürüyor.

Muhteşem güzelliğiyle adeta insanları büyüleyen bu manzara, Şanlıurfa Adıyaman arasında yer alıyor ve iki şehrin belediyeleri de sahip çıkmıyor. " dedi.



Mahmut Yazar paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bu güzellik başka memlekette olsa turizmin gözdesi olur, dünyanın her tarafından turistler gelir ziyaret ederdi ama maalesef memleketimizde böylesine muhteşem bir mekan yöre halkı tarafından bile bilinmiyor.

Bahsettiğim yer; soğuk suyuyla, harika manzarası ve şelalesiyle Şanlıurfamızın sınırları içerisinde yer alan bir doğa güzelliği.

Ama belediyelerimiz bu doğa harikasını sahiplenmiyor ve dolayısıyla kendi kaderine terk edilmiş durumda.

Hafta sonu gelip burada piknik yapanlar da doğayı kirletip gidiyor, etrafı pislik götürüyor.

Muhteşem güzelliğiyle adeta insanları büyüleyen bu manzara, Şanlıurfa Adıyaman arasında yer alıyor ve iki şehrin belediyeleri de sahip çıkmıyor.

Ama sahip çıkan sosyal ve ekonomik olarak çok şey kazanır. Öncelikle buranın değerlendirilip turizme kazandırılması, en başta şehrin turizmini kalkındırır, turizm demek ekonomi canlılığı demek. Büyüyen ekonomi ise işsizliği de azaltır. Yani bir doğa harikasına sahip çıkmak aslında memlekete sahip çıkmaktır, bu memleketin çocuklarının geleceğine sahip çıkmaktır.

Umarım belediyelerimiz çok geç olmadan bu durumun farkına varır."

Yorum Gönder

0 Yorumlar