Yağma iddialarına Kaymakam Oruç yanıt verdi!


Sosyal medyada paylaşılan bir hesapta Bozova’dan giden kişilerin Adıyaman’da yağma yaptığını öne sürerek vatandaşların sert tepkisini aldı. Kaymakam Oruç, bu tür art niyetli, kasıtlı, asılsız ve mesnetsiz paylaşımlara itibar edilmemesini istedi.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’de 'Militer Doktrin' adında bir hesap yöneticisi Bozovalılar hakkında çirkin bir iddiada bulundu. Söz konusu paylaşıma sosyal medyada her kesimden sert tepki geldi. Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, o hesap hakkında soruşturma açacağını duyurdu.

Son olarak Bozova Kaymakamı Akın Oruç, sosyal medyada paylaşım yapan bu tip hesaplara itibar edilmemesini istedi. Söz konusu hesapta paylaşın hesapta ise şu ifadelere yer verilmişti: “Adıyaman'daki sevgili vatandaşlarımız bunlara dikkat etsin. Bunlar Şanlıurfa Bozova’dan gelen silahlı kişiler. Yağma için gelmişler'' diyerek iddiada bulunmuştu.

Bozova Kaymakamı Akın Oruç yaptığı açıklamada “Fırınlarımız, bakkallarımız ve diğer tedarik sağlayan tüm esnaflarımız depremin ilk anından itibaren durmadan, dinlenmeden ve yılmadan Adıyaman'a yardım için seferber olmuşlardır. Hemşerilerimizin göstermiş olduğu bu fedakâr davranış Adıyamanlı kardeşlerimizin takdirini kazanmıştır” dedi.

Kaymakam Oruç’un açıklamasının tamamı şöyle:
“Bozova İlçemiz, komşusu olan Adıyaman ili ile yakın akrabalık ilişkisi dahil olmak üzere birçok manevi bağı bulunan bir ilçedir. 06.02.2023 günü ardı ardına meydana gelen depremler, İlçemizde maddi hasarlara ve derin manevi yaralara yol açmıştır. Hemşerilerimiz bu depremlerin kendilerinde açmış olduğu yaraları sarmadan; "Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir" düsturuyla Adıyamanlı kardeşlerimizin yardımına koşmuşlardır. Fırınlarımız, bakkallarımız ve diğer tedarik sağlayan tüm esnaflarımız depremin ilk anından itibaren durmadan, dinlenmeden ve yılmadan Adıyaman'a yardım için seferber olmuşlardır. Hemşerilerimizin göstermiş olduğu bu fedakâr davranış Adıyamanlı kardeşlerimizin takdirini kazanmıştır.

Bu vesile ile hep birlikte göstermiş oldukları bu fedakârlıklarından dolayı tüm Bozovalı kardeşlerime teşekkür ederim.

Sosyal medya üzerinden Bozova ve Bozovalı hemşerilerimizle ilgili yapılan bazı art niyetli, kasıtlı ve gerçeği yansıtmayan, asılsız ve mesnetsiz paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği hususunu kamuoyunun bilgisine sunarım.”


Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Oo paylaşimi yapanın şerefini sikim elinde kanıt varsa paylaşsin it herif böyle insanlara iftira atmak kolay tanidiğim çoğu insan cebinden jenarator yakıtı alarak kendi arabalarına yada araba kiraliyarak gitti insanlar yardıma böyle günde şerefsizlik yapmayın bari

    YanıtlaSil