Şanlıurfa Valiliği'nden kent merkezi için su uyarısı!


Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte yaşanan sel felaketi nedeniyle merkez ilçelere geçici bir süre su verilmeyeceği belirtildi. Öte yandan açıklamanın devamında vatandaşlara kaynağı belli olmayan suların tüketilmemesi konusunda uyarı yapıldı.

Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerine geçici bir süre su verilmeyecek.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Şanlıurfa Valiliği’nden vatandaşlara sağlık açısından tedbirli olunması gerektiği ve afet sebebiyle temiz suya erişimin olmaması gibi durumlarda kaynağı belli olmayan suların tüketilmemesi konusunda uyarı yapıldı.

Şanlıurfa Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
“14.03.2023 Salı günü ilimizde etkisini göstermeye başlayan şiddetli sağanak yağışlardan ötürü Atatürk Barajı havzasında aşırı kirlilik görülmektedir. Geçici bir süre tedbiren merkez ilçelerimize (Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye) su verilemeyecektir.

Vatandaşlarımızın, sağlık açısından bu süreçte tedbirli olmaları gerekmektedir. Meydana gelen afet sebebiyle şebeke suyunda kesinti yaşanması veya temiz suya erişimin mümkün olamaması gibi durumlarda, kaynağı belli olmayan suların tüketilmemesi vatandaşlarımızın sağlığı açısından oldukça önem taşımaktadır.

Resmi kaynaklarımızdan ikinci bir düzeltme gelenekadar tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesi önemle rica olunur. Tekrar tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar