Bozova'nın kırsalında kuduz köpek tespit edildi


Bozova ilçesine bağlı kırsal bir mahallede geçtiğimiz günlerde sahipsiz bir köpek bir vatandaşı ısırdıktan sonra arazide ölü olarak bulundu. Alınan numunede köpeğin kuduz olduğu öğrenildi.

Akmağa kırsal mahallesinde yaklaşık bir hafta önce kuduz köpek vakası görüldü. Köy merkezine yaklaşık 1 km uzaklıkta köy sakini köpek saldırısına uğradı. Saldırıda kolundan yaralanan köy sakini hastanede yapılan tedaviden hemen sonra kuduz aşısı yapıldı.

Olayın hemen ardından köye gelen ekipler, arazi ölü halde bulunan köpekten numune alarak Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdi. Laboratuvar sonucuna göre ilgili hayvanda kuduz hastalığı bulunduğu tespit edildi.

Kuduz vakasıyla ilgili alarma geçen Bozova Kaymakamlığı, köyde bulunan bütün kayvanlara aşı yaparak tedbir aldı. Ayrıca köye 1 km uzaklıktaki alana uyarı tabelası konuldu.

Alınan tedbirler kapsamında hayvansal maddeler ve hayvan alışverişi bir süreliğine yasaklandığı öğrenildi.

Öte yandan normal vatandaşların köye girmesini yasaklayan bir durumun olmadığı ifade edildi. Köy Muhtarı yasağın sadece hayvanlar için olduğunu vurguladı. Köpeğin ısırdığı köy sakinin sağlık durumunun iyi olduğu ve evinde olduğu öğrenildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar