Bozova'nın yeni kaymakamı Yeşilyurt göreve başladı! Özgeçmişi haberimizde


24 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Kaymakam Akın Oruç'un yerine atanan yeni kaymakam bugün göreve başladı.

Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Bozova'ya atanan Halil İbrahim Yeşilyurt bugün itibariyle ilçede göreve başladı. Yeşilyurt son olarak Hatay Kumlu ilçesinde görev yaptı.

Bozova Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili açıklama sosyal medya hesaplarından yapıldı:

"24/08/2023 tarihli ve 32289 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile İlçemize atanan Kaymakamımız Sayın Halil İbrahim YEŞİLYURT, 04/09/2023 tarihinden itibaren İlçemizdeki görevine başlamıştır."


Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt'un özgeçmişi

15.07.1991 tarihinde Erzurum’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2016 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 2017 yılında açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak, Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Nevşehir-Avanos ve Ankara-Kahramankazan ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Sırasıyla Afyonkarahisar-Sinan paşa , Afyonkarahisar-Sultandağı , Nevşehir-Derinkuyu ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. İngiltere’de Londra City Üniversitesinde İngilizce eğitiminden sonra Tokat ili Yeşilyurt Kaymakamı olarak atanan Kaymakamımız, Cumhurbaşkanlığı Makamının 2022/392 sayılı Atama Kararı ile İlçemize atanmış olup 24.08.2022 tarihinde İlçemizde göreve başlamıştır. Sayın Kaymakamımız evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar