Bozovalılar artık merkeze gitmesine gerek kalmayacak!


İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Şanlıurfalılara müjdeyi verdi. Kadın Hastalıkları, doğum ve sezaryen ameliyatlarının Bozova’da yapılacağını duyurdu.

Nüfus oranın fazla olduğu Şanlıurfa’da, sağlık alanında yürütülen çalışmalar devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğüne atandığı günden itibaren hastaneleri ziyaret eden ve sağlık üzerine servislerin açılacağının müjdesini veren Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz kısa süre içerisinde kadın hastalıkları, doğum ve sezaryen ameliyatlarının Bozova Mehmet-Enver Yıldırım Devlet Hastanesinde yapılabileceğini açıkladı.

Bozova Mehmet-Enver Yıldırım Devlet hastanesini ziyaret eden Solmaz, hastanenin eksiklerini yerinde inceleyerek şunları söyledi:

“Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz; Bozova Mehmet-Enver Yıldırım Devlet Hastanemiz “D” grubu bir hastanedir. Bu hastanemizin statüsünü “C” grubu olması için Bakanlık düzeyinde çalışmalarımız devam ediyor. Poliklinikler, Diyaliz, Acil servis, Gebe okulu, Diyabet hemşireliği ve yataklı birimleri ziyaret ettik, Eksiklikleri tespit ettik ve yerinde çözülmesi gerekenleri yerinde çözdük.

SEVK ORANINDA AZALMALAR OLACAKTIR

Bozova Mehmet-Enver Yıldırım Devlet Hastanesine Kadın doğum uzmanının atanmasıyla birlikte Ameliyathanemizin her türlü eksikliklerini gidererek personel desteği ile aktif hale getirerek artık kadın doğum ve sezaryen ameliyatları bu hastanede yapılabilecek ve merkeze riskli gebeler dışında sevk oranında azalmalar olacaktır.

Hastanede 5 ünitli fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi kurulması için yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Kısa süre içerisinde ünitemiz hizmete girecektir.

İL MERKEZİNE HASTA SEVKİNİ MİNİMUM SEVİYEYE İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Çocuk palyatif servis açılması için gerekli hazırlıkların yapılmasını söyledik. Hastanemizde Deprem kaynaklı hasarların giderilmesi için firmaya yer teslimi yapıldı. Çalışmalar başlayacaktır, kısa süre içerisinde hasarlı yerlerin onarımı bitmiş olacaktır.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilçelerimizden il merkezine hasta sevkini minimum seviyeye indirmek için çalışmalarımız devam edecektir.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar