HEDEP'ten AK Parti'ye geçen Bozovalı iki isim hakkında sert açıklama!

Geçtiğimiz günlerde HEDEP’ten AK Parti’ye geçtiği söylenen İbrahim Acıoğlu ve Ahmet Pişkin’in parti ile olan bağlarının daha önce kesildiğini ifade eden HEDEP Şanlıurfa İl Başkanlığı, her iki şahsın aileleri ve çevreleri tarafından dışlanmış ve toplumda karşılığı olmayan kişiler olduğu vurgulandı.

Şanlıurfa’da da geçtiğimiz günlerde Yaylak eski Belde Başkanı ve önceki dönem HDP Bozova Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Acıoğlu ve HDP Bozova Meclis Üyesi Ahmet Pişkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı toplantıda AK Parti saflarına katıldığı AK Parti İl Başkanlığı tarafından duyuruldu.

Yaşanan gelişmeler üzerine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şanlıurfa İl Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada her iki şahısla bağlantıların daha kesildiği ifade edildi.

ROZET TAKARAK ALGI YARATILIYOR


HEDEP Şanlıurfa İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Birkaç gün önce iktidar partisine mensup Meclis başkanvekili ve beraberindeki bir kitlenin katılım töreni adı altında partimize mensup olduğu söylenen iki şahsa törenle rozet takarak algı yaratma girişimi üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

PARTİMİZİN AHLAK VE DEĞER YARGILARINA UZAK KİŞİLERDİR


Öncelikle her iki şahıs da partimiz geleneğinden gelmemekle beraber partimizin ahlak ve değer yargılarına uzak kişilerdir.

Söz konusu iki şahıstan A.P. önceki dönem AKP’ye mensup iken partisinden istifa ederek partimiz saflarına katılma talebinde bulunmuş ve kendisine bir şans verilerek değerlendirme sürecine tabi tutulmuştur. Değerlendirme sürecinde parti ilkelerine aykırı davranışları nedeniyle tasfiye edilmiştir. Partimizde umduğunu bulamayan bu şahıs Mayıs seçimlerinde tekrar AKP saflarına katılarak kendisini burada konumlandırmıştır. Yani bu şahsın partimizle ilişiği uzun süre önce kesilmiş ve kendisine yakışan siyasi anlayışla yolunu çizmiştir.



BOZOVA İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE PAZARLIK CÜRETİNİ GÖSTERDİ!


Söz konusu şahıslardan İ.A ise CHP geleneğinden gelen ve partimize geçerek meclis üyeliğini sürdüren bir kişidir. Bu şahısta yine parti ilkelerimize aykırı davranışları nedeniyle pasifize edilmiş ve görevi bittikten sonra bir daha kendisine görev verilmemiştir. Bozova ilçe yöneticilerimizle kendisine parti listelerinde yer verilmesi konusunda pazarlık yapma cüretini göstermiş ve talebi usule uygun şekilde red edilince AKP listelerinde kendisine yer verileceğini söyleyerek AKP saflarına katılmıştır.



AİLELERİ VE ÇEVRELERİ TARAFINDAN DIŞLANMIŞ KİŞİLERDİR


Her iki şahısta aileleri ve çevreleri tarafından dışlanmış ve toplumda karşılığı olmayan kişilerdir. İktidar partisi de bunu bilmesine rağmen algı yaratma çabasıyla bu yöntemi denemiştir.

Sürekli olarak toplu projeler sunan ve tamamlanamayan projelere açılış törenleri gerçekleştiren bu kirli siyasi anlayış bu yöntemde de başarılı olamayacaktır.

HALKIMIZA OLAN GÖREVİMİZ GEREĞİ İFŞA EDİLMİŞTİR

Halkımıza olan görevimiz gereği söz konusu şahıslar ifşa edilmiştir. Kimsenin şüphesi olmasın ki partimiz geleneğine aykırı davranan ve kirli pazarlıklarla partimizi basamak olarak kullanmak isteyen kişilere ve bunu algı malzemesi olarak kullanmak isteyen yapılara izin vermeyecektir.

Halkımızın dikkatine saygıyla duyurulur’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar