Bozova çiftçileri umutsuz

GAP’ın başkenti olarak bilinen Şanlıurfa’da arpa ve buğday ekinleri başladı.

Sonbahar olmasına rağmen kuraklığın sürdüğü Şanlıurfa’da çiftçiler mevsimin kurak olmasından dolayı endişeli.


Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde kuru tarım yöntemiyle tarım yapan çiftçiler ekinlere başladı. Modern dışı tarım yapılan Şanlıurfa’nın birçok ovasında çiftçilerin umudu sonbahar ve kış aylarının yağışlı geçmesi. Çiftçiler Sonbahar mevsimi olmasına rağmen yağışın henüz başlamamasından endişeli.

Kuru tarım yöntemin ile ekinlerin yapıldığı Bozova kırsal mahallelerinde yağışların olmaması çiftçileri zor durumda bırakıyor. Kuraklığın devam etmesine rağmen çiftçiler arpa ve buğday ekinine başladı. Bozova’nın Denizbacı Mahallesi çiftçilerinden Ahmet Türkmen konuşmasında; “Yağış olmamasına rağmen ekinlerimizi yapıyoruz. Sulamanın yetersiz olması nedeniyle doğaya bağlı olarak ekin yapıyoruz. Bu nedenle ekinlerimizi yaptık, bu mevsimin yağışlı geçmesini umuyoruz.” dedi.


Bozova’nın Akmağara Mahallesi çiftçilerinden Mustafa Halhalli konuşmasında; “ Her yıl bu zamanlarda arpa ve buğday ekimine başlıyoruz. Sonhabarın sonlarına gemlemezi rağmen şu ana kadar bölgemizde maalesef yağış olmadı bu da ekinlerimizin istediğimiz verimi maalesef alamayacağız gibi. Tek umudumuz Kış ve baharda bol miktarda rahmetin topraklarımıza düşmesini umuyoruz. Ancak bu mevsimlerde iyi bir yağış olursa ürünlerden iyi bir verim alabileceğimizi düşüyoruz.” Dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar