Bozova Belediyesi kayyumu kınadı

Bozova Belediyesi Eşbaşkanları ve belediye çalışanları, belediyelere kayyumların atanmasını kınamak için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Bozova Belediyesi’ne kayyumun atanmasını kınamak amacıyla belediye Eşbaşkanları Zeynel Taş, Fatma Doğan ve belediye çalışanları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapan gurup adına konuşan DBP Belediye Eşbaşkanı Fatma Doğan, DBP’li belediyelere kayyumun atanmasının hukuksuz olduğunu belirtti.

HDP ve DBP’lire yönelik tutuklama ve gözaltıların arttığını söyleyen DBP Belediye Eşbaşkanı Fatma Doğan, “Bunun yanında basınımıza da sansür uygulanarak 12 televizyon kanalı kapatıldı. 24 belediyemize bayramdan 1 gün önce kayyum atandı. Bizler halkın iradesiyle seçilmiş ve buraya gelmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla yaşanan süreçle birlikte özellikle Urfa’ya özgü büyük bir politika gerçekleştirilmiştir. Birçok DBP’li belediyelere fiili kayyum atanmıştır. Halkın iradesi ipotek altına alınmıştır.” dedi.

‘Kayyumları kabul etmiyoruz’
DBP’li Fatma Doğan “Yürürlükte olan KHK ile OHAL kapsamında belediyelerimize hukuksuz bir şekilde el konulmuştur. Biz bunu hukuksuz olarak algılıyoruz. Bizler de birçok çalışanımızla, halkımızla birlikte belediyelerimize sahip çıkacağız. Buraları terk etmeyeceğiz. Kanun Hükmünde Kararname ile bu işin yürütülemeyeceğini düşünüyoruz ve kayyumları kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

‘Hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz’

“Bu anlamda Valilik tarafından bu kararın geri çekilmesini ve halkın iradesine saygı duyulmasını talep ediyoruz.” diyen DBP’li Doğan, “Bu kararlara karşı hakkımızı kullanıyoruz. Belediye olarak da bu karara itiraz ettik. Bu durumda hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz. Halkın iradesi belediyelere atanan kayyumlarla hiçe sayılıyor. Bizler de bu zihniyeti kınıyoruz ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı

Yorum Gönder

0 Yorumlar