Bozovalı Çiftçinin yeni umudu sarımsak

Şanlıurfa’da sarımsak ekimine başlandı. Bozova ilçesine bağlı Ördekli köyünde Mahmut Yazar’ın üretimini yaptığı sarımsaklar, hasat sonrasında ülke genelinde satışa sunulacak.
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Ördekli köyünde sarımsak ekimi başladı. Çiftçi Mahmut Yazar tarafından ekimine başlanan sarımsak ekimi, henüz bölgede yaygınlık kazanmadı. Her dönemde farklı ürünler yetiştirme gayretinde olduğunu belirten Çiftçi Yazar, bu yıl da sarımsak ekimi yaptığını belirtti.

50 dönümlük araziye sarımsak ekimi yapan Yazar, “bilindiği üzere bölgemiz verimli GAP bölgesidir. Bizler de bu verimliliği değerlendirmek istiyoruz. Her dönemde farklı ürünler yetiştiriyorum. Şimdi de sarımsak ekimi yapmak istedik. Toplamda 50 dönümlük arazi ektik, yaklaşık 7 buçuk ton sarımsak kullandık” diye konuştu.

Sarımsakların Mayıs ayına doğru hasat edileceğini belirten Yazar, üretim sonrasında bu sarımsakların ülke içindeki pazarlara sunulacağını dile getirdi.

Her üründe olduğu gibi bu sarımsak ekmenin de zahmetli olduğuna dikkat çeken Yazar, şöyle konuştu: “Şimdi ektiğimiz sarımsakları mayıs ayında hasat edeceğiz. Elbette ki beklentimiz yüksek. Çünkü ekimi fazla yapılan bir ürün değil. Dolayısıyla çok emek isteyen bir işçilik ve zahmeti de oldukça fazla oluyor. Mayıs ayı civarında hasada başlayacağız ve yüksek rekolte beklentimiz var. Bu sarımsakları elbette ki ülke içindeki pazarlarda değerlendireceğiz.”

Çiftçi Yazar, ayrıca diğer çiftçilere uyarıda bulunarak, bölge tarımının kalkınması için farklı çalışmalar içerisine girmesini istedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar