Kirayı veremeyince sokakta kaldılar

Şanlıurfa'da kirasını ödeyemeyen 5 çocuk babası Mustafa Zurna, yetkililerden yardım eli bekliyor.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Bozova İlçesine bağlı Kırmızıpınar Mahallesi’nde yaşayan 43 yaşındaki Mustafa Zurna, aylık 200 lira olan kirasını ödeyemediği için evden atıldığı iddia ederek eşi ve 5 çocuğuyla birlikte sokakta kaldı.
Soğuk havada çocuklarıyla birlikte sokakta kaldığını belirten Mustafa Zurna, “Ev kirasını ödeyemediğim için ev sahibi bizleri evinden çıkarttı. İşsizim, paramız yok. Yetkililer bizlere çare bulsun. Kaç defa yetkililere müracaatta bulundum ama sonuç alamadım. Biz aile olarak işsiz ve zor durumdayız. Bazı komşuların bizlere getirdiği yemeklerle geçiniyoruz. Kış geldi ve havalar soğudu. Öncelikle başımızı sokacak bir ev istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Çocuklarını sokakta giydirip, beslediğini söyleyen anne Songül Zurna ise, yoksulluğun ve çaresizliğin zor olduğunu dile getirerek göz yaşlarına hakim olamadı. Sığınacak bir yer istediklerini belirten Songül Zurna, “Bizim başımızı koyacak bir yerimiz yok. Yetkililer bizlere çare bulsun. Çocuklarımız bu kış gününde zor durumdalar. Çocuklarımdan üçü normalde okula gitmeleri lazım ama bu durumda gidemiyorlar. Biz çaresiziz, tek çaremiz devletimizin bize bir el uzatması. Bize yardımcı olsunlar.” diye konuştu

Yorum Gönder

0 Yorumlar