Polis Bozova Belediyesinde arama yaptı

Çalışmaları  valilik tarafından Kaymakamlık onayına sunulan Bozova Belediyesi ’ne bugün polis baskın düzenledi, bina'da arama yapılıyor.

Urfa'nın Bozova ilçesinde DBP'li belediyeye polis arama gerçekleştirdi . Zırhlı araçlar ve bomba arama köpeği ile belediyeye gelen polis, çalışanları dışarı çıkardı. Daha sonra Eşbaşkan Zeynel Taş eşliğinde arama başlatan polisler, 2 saat arama yaptı.

Daha önceden Urfa Valisi'nin kararların ilçe kaymakamına imzalatılması zorunluluğuna uyulmadığı gerekçesi ile yapıldığı belirtildi. Suruç belediyesine KHK kapsamında kayyum atanmasından sonra, vali DBP'li Bozova, Halfeti ve Viranşehir belediyelerinin tüm kararlarını ilçe kaymakamlarının onayına sunması talimatı vermişti. Belediyeler ise, bu kararı tanımamış, aldıkları kararları kaymakam onayına sunmamış ve ilçelerdeki belediyecilik faaliyetleri durma noktasına gelmişti.

Polis aramadan sonra belediye binasından ayrılırken, valilik müfettişlerinin evrakları incelemesi için bir odanın tahsis edildiği öğrenildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar