4 senedir yollarının yapılmasını bekliyorlar

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Saluc Mahallesinde yetkililerinde kendilerine 4 yıldır söz verdiklerini iddia eden Habip Kara, “her seferinde sizin köyün yolunu yapacağız deyip yapmıyorlar.” diyerek sitem etti.

Köy yollarının işlek olduğunu söyleyen Habip Kara, “Köyümüzün yolu bir tarafı Adıyaman – Şanlıurfa karayoluna bağlanıyor ve diğer tarafı Yaylak Mahallesine bağlanıyor. Köy yolu Karayoluna bağlandığından sürekli işlek bir şekilde çalışıyor. Ayrıca Yaylak Mahallesinde hafta bir defa hayvan pazarı olduğundan o günlerde yol yoğun bir şekilde kullanıyor. Yol köyün içinden gittiğinden toz ve toprağa maruz kalıyoruz.”

Toz ve Topraktan yatamıyoruz”
“Toz ve topraktan dolayı evimizin içinde olsun damında olsun yatamıyoruz ”diyen Habip Kara sözlerini şöyle sürdürdü, “Sabah kalktığımızda her tarafımız toz ve duman oluyor. Her seferinde yetkililere söylememize rağmen bir türlü yolu yapmadılar. Alt tarafı 4 kilometrelik bir yol. Kırsal Hizmetler geldiğinde yolunuzu bu sezon yapacağız diyor ama bu 4.sene oldu hala yapıyorlar.”

“2 dakikalık yolu 20 dakikada gidiyoruz”
At arabası veya traktörle gidildiğinde yanımızda araba geçince toz duman ortalığı kaplıyor diyen Kara, “ne arabalarımızın ön düzeni kaldı ne de tekerlek kaldı. Ayrıca toz ve topraktan çevrede yer alan ekinlerimiz toz altından kaldığından verimde ciddi anlamda düşüş yaşanıyor. Ayrıca tarlada çalışan işçiler tozdan etkileniyor. Astım hastaları yoldan geçen araçlardan çıkan tozdan dolayı çok etkileniyor. Yetkililere çağrımız yolumuzu biran önce yapsınlar. Yol düzgün normal şartlarda 2 dakikada gittiğimiz yolu şimdi toz toprak arasında 20 dakikada ancak gidebiliyoruz”

“2013 yılında ihalesi yapıldı”

Saluc Mahallesi vatandaşlarından Habip Karanın iddiasına göre 2013 yılında yolun yapılması için ihale yapıldı.7 kilometrelik yolumuzun 2013’te ihalesi yapıldı ve bize dediler ki bu köyü yaptıktan sonra hemen yolunuza başlayacağız ama bir bakıyoruz ki bir başka köyde çalışma yürütüyorlar. 4 yıldır yapacağız diyorlar ama bir türlü yapılmadı.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar