Bağımlılıkla mücadelede için toplandılar

Şanlıurfa’da madde bağımlılığı ile mücadele konusunda çalışmalar devam ediyor.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in madde bağımlılığı ile mücadele kurulu toplantısındaki talimatları doğrultusunda ilimizde yapılması planlanan araştırma, ön çalışmalar ve durum değerlendirmesi için bir heyet kente geldi.
                           
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Direktörü Dr. Pavel Ursu, WHO Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, WHO Uzmanı Sıla Ergüder ile Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Yaşar Şimşek ile Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Aktaş Şanlıurfa Valiliği ziyaretlerinde Vali Vekili Dr. Fatih Çelikkaya başkanlığında yapılan toplantıya katıldı.

Toplantıda, madde bağımlılığı araştırması için yapılacak çalışmanın taslağı değerlendirildi. Yapılacak çalışmanın; Türkiye’de madde bağımlılığı ile mücadelede konusunda yapılacak en kapsamlı çalışma olacağı, elde edilecek verilere göre madde bağımlılığı ile mücadelede yol haritasının belirleneceği bildirildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar