2017 Bozova'da hizmet yılı oldu

Bozova Belediyesi son bir yıl içerisinde ilçede yapılan çalışmaların ve projelerin açılışını Bozova'da vatandaş, muhtarlar, Milletvekili, Milli Eğitim Müdürü ve Vali Erin'in katılımıyla gerçekleşti.

Bozova Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Göker "Bozova Sporla Tanışıyor Proejesi" kapsamında Bozova Kız Anadolu İmam - Hatip Lisesi kapalı spor salonunda öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı.
Bozova Belediyesi, Bozova Kaymakamlığı, Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bozova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile ilçede Atletizm, Futbol, Badminton, Basketbol ve Voleybol branşlarında öğrencilere malzeme desteği ilçede okullara dağıtımı yapıldı. Yapılan  yardımlarla sporun yaygınlaştırılması, tanıtılması ve geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.

Öğrenci Eğitim Merkezinin açılışı yapıldı
Bozova'da ilk olarak Öğrenci Eğitim Merkezinin açılışı yapıldı. Açılışta Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Bozova Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker öğrencilere soru bankası, yaprak testi ve deneme sınavı kitapçıklarını kendi elleriyle öğrencilere dağıtımı yaptı.

Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı
Öğrenci Eğitim Merkezinin açılışından sonra Vali Abdullah Erin, Başkan Vekili Zekeriya Göker, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İlçe Müftüsü, STK temsilcileri, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hakan Keşküş, Bozova Gençlik Merkezi Müdürü Nesih Çiftçi ve birçok kurmay ve vatandaşın katılımıyla Bozova Gençlik Merkezinin açılışı 
gerçekleşti.
Öğrencilerle santraç ve masa tenisi oynadılar
Gençlik Merkezinde Bozova Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Göker ,İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hakan Keşküş ve Milletvekili Mehmet Ali Cevheri öğrencilerle birlikte santranç oynayarak eğlenceli zaman geçirdi. Daha sonra Başkan Vekili Zekeriya Göker öğrencilerle Masa tenisi oynadı.

Başkan Vekili Göker çalışmaları hakkında bilgi verdi


Açılışlardan sonra basın mensuplarına yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bozova Belediye Başkan Vekili Zekeriya Göker şunları kaydetti; "3 bin 500 çocuğa, 36 okula çeşitli malzeme dağıttık. Çocuklarımızın sporla vakit geçirmelerini istiyoruz. Spor Toto'nun katkılarıyla beş mahallemizde halı saha ve basket sahaları yaptık. Aynı şekilde belediyemizin imkanlarıyla 3 tane halı saha yapıyoruz. Bu hizmetler artarak devam edecek. Bizim gençlerden beklentimiz, vatana millete hayırlı evlat olmalarıdır. İkinci programımız olarak kurs merkezimizi açtık. Bu kurs merkezimizde üniversiteye hazırlanan öğrencilerden zorluk çeken kardeşlerimize destek olmayı amaç edindik. Bunun için de daha önce dershanelerde çalışmış, tecrübeli olan öğretmenlerimizden bir ekip oluşturduk. Piyasadaki yayınları tarayarak en kalitelisini öğrencilerimize sunduk. Bunu da belediyemizden yaklaşık olarak ilk etapta 250 bin bütçe ayırarak yaptık. Üçüncü aşama olarak gençlik merkezini yaptık. Bunun için Bakanlığımıza, kaymakamlığımıza, belediyemize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bu çalışmaları yaparken yalnız değildik. Herkes işin bir ucundan tutarak yardımcı oldu. Bozova'yı güzel günler bekliyor."


Öncelikle Bozova'da taziye evi olmayan hiçbir yer bırakmayacağız diyen Göker konuşmasına şöyle devam etti; "Vatandaşlarımızın bu temel ihtiyacını gidereceğiz. Şu anda 22 taziye evimiz var. 22 taziye evimizin inşaatları, ihale aşamaları sürerken 11 taziye evi teslim edilmiş durumda. Bu sayıyı dan inşallah 30'a tamamlayacağız. 100 bin metrekare taş döşedik, 100 kilometre stabilize yol çalışması yaptık. Buna artı olarak devam edeceğiz. Köylerimizi, mahallelerimizi değişik hizmetlerle buluşturacağız. Okullarımızın bahçelerine minyatür sahalar yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 30 tane minyatür sahayı, 3-4 ay içerisinde öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Daha yapacak çok işimiz var. Önümüzdeki aylarda toplu açılışlarda bir araya gelmeyi umuyoruz. Bozova, Şanlıurfa her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu bilinçle ve sorumlulukla hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi.





Yorum Gönder

0 Yorumlar