Urfa'da 10 bin civarında öğretmen açığı var

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Şanlıurfa il Başkanlığını ziyaret ederek, geçtiğimiz hafta düzenlenen 2’nci Olağan kongrede güven tazeleyen İl Başkanı Lokman Yalçın’a ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.
Heyeti, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın karşıladı. İl binasında gerçekleşen ziyarette, Şanlıurfa’nın eğitim sorunu hakkında karşılıklı fikir alış-verişinde bulunuldu.

Şanlıurfa’da okul okuyan öğrenci sayısının birçok ilin nüfusuna oranla daha fazla olduğuna dikkat çeken Yalçın, eğitim seviyesinin oldukça düşük olduğunu belirtti.

“Şanlıurfa’mızın yaklaşık 10 bin öğretmen açığı var”
Her yıl 7-8 binin üzerinde öğretmen açığı olduğunu ve bu yılın öğretmen açığının 10 bin civarında olduğunu söyleyen Yalçın, “Parti olarak eğitim konusunu yakından takip ediyoruz. Sadece Eyyübiye ilçemiz öğretmen açığını kapatmak için, bin kişilik ücretli öğretmen almış. Diğer ilçelerimiz de aynı şekilde. 13 ilçeyi bu şekilde hesapladığınız zaman karşımıza büyük bir öğretmen açığı çıkıyor.” dedi.

Yalçın, Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarını dile getirme noktasında Eğitim Bir-Sen’in üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyleyerek, ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun da kentteki eğitim sorunlarına sürekli eğileceklerini söyleyerek, yeniden güven tazeleyen Yalçın’ı tebrik ettik.

Yorum Gönder

0 Yorumlar