Bozova Arıtma tesisini sel bastı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bozova İlçesine yapılan Atıksu Arıtma Tesisi ilçede etkili olan sağanak yağış sonrası aniden bastıran sel suları ile sele teslim oldu.

Önceki gün Bozova'da etkili olan sağanak yağış sonrası yer yer bazı bölgeler sel altında kaldı. Kent Parkın sel altında kaldığı ve sonra ŞUSKİ tarafından ilçede yapılan arıtma tesisi de selden nasibini aldı. Kullanılamayacak dereceye gelen tesis çamur ve balçığa dönüştü. Çalışanlar çamur deryasından iş yapamaz hale geldiler.
Arıtma tesisinin kurulduğu alan kırmızı toprak üzerinde olduğu için yağışlar ile birlikte vatandaşın iddiasına göre çökmeler meydana geldi.
Yeni yapılan arıtma tesislerinden geçtiğimiz aylarda performans testleri yapılmıştı. Aniden bastıran sel nedeniyle tesisin içi ve etrafı çamur ve su birikintileri meydana geldi. Tesisinde içinde yürümek ve çalışmak zor hale geldi.
Yağış sonrası bölgeye giden vatandaşlar tesisin halini görünce şu sözleri sarf ettiler, " Bizim paralarımızla yapılan tesisin dere yatağına ve kırmızı toprak üzerine kurulması yanlıştır. yapılan emeklere yazık ve burada dünyanın masrafı yapıldı. Bu tesisin projesini yapan mühendis, projeyi onaylayan müdür vs den şikayetçiyim suç duyurusunda bulunuyorum benim paramı bu şekilde bilerek yanlış projeler yaptıkları için onlardan şikayetçiyim" dediler.

Arıtma tesisi için ŞUSKİ'nin sitesinde bulunan yazıda şu ifaler yer alıyor
"Daha sağlıklı ve temiz bir Bozova için Bozova atıksu arıtma tesisi birinci kademe fiziki yapımı (inşaatı) tamamlanarak performans testlerine başladı. Yapılacak bu uygulama sonrasında tam kapasite olarak hizmet veremeye başlayacak olan bu tesis, yaklaşık 17.000 kişiye hizmet edecek tesis 2 bin 535 m3/gün kapasitelidir.

BÜYÜKŞEHİR ÇEVREYE DUYARLI TESİSLER KURMAYA DEVAM EDİYOR
Yerleşim yerlerinin atık sularını arıtacak tesis aynı zamanda arıtılmış çıkış suyu ile yeşil alanların ve tarımsal alanların sulamada rahatlıkla kullanılabilir uygun özellikte olduğu için çevreye duyarlı çevre dostu bir tesistir. 

Havalandırma havuzları,çökeltme havuzları ve çeşitli filtre aşamaları olan Bozova atık su arıtma tesisi 9045,92 m2 alan üzerine alana kurulu bir tesistir."



Yorum Gönder

0 Yorumlar