Yazar'dan patates ve soğan açıklaması

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Yazar: Domates, soğan ve patates fiyatları bugün 6 lira civarındaysa, bunun sebebi yanlış politikalardır. İnşallah Muharrem İnce'nin gelmesiyle çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak" dedi.
Patates, soğan ve domates fiyatlarının yükselişe geçmesiyle her taraftan tepkiler yükselirken, CHP Şanlıurfa milletvekili adayı ve aynı zamanda çiftçi olan Mahmut Yazar, yanlış tarım politikasının durumu bu aşamaya getirdiğini belirtti.

Mahmut Yazar, geçen yıl bu ürünlerin bolluğuna dikkat çekerek, "bu yıl hem üretim azdı hem de hasat döneminde yağışların olması nedeniyle ürünler tarlada çürüdü. Geçen sene bu ürünler çok fazlaydı ve fiyatlar maliyetini kurtarmadı. Hal böyle olunca çiftçiler bu sene ekim yapmak istemedi. Eğer tarım politikamız sağlam olsaydı bu durumlar yaşanmazdı. Hiçbir zaman bir işin ortasını bulamıyoruz, ya çok ekiyoruz ya da hiç ekmiyoruz. Burada da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sağlam bir politika izlemesi gerekiyordu." dedi.

Fiyatları yükselen domates, patates ve soğanın ithal edileceğine de tepki gösteren Yazar, "her başımız sıkıştığında çareyi ithal etmekte mi bulacağız? Nerede kaldı yerli ve milli anlayışı? Yediğimiz her şeyi ithal eder hale geldik, Türkiye bir tarım ülkesi olmasına rağmen her şeyimizi ithal ediyoruz. Bu ürünleri ihraç eden bir ülke konumundayken, şimdi ithal eden bir ülke olduk. Hükümetin hemen ithala kaçmak yerine kalıcı çözümler üretmesi gerekiyor. Çiftçiler yıllardır bir şey kazanamadıkları için arazilerini satıyor. Çiftçilerin eli kolu bağlanıyor, düzgün bir politika izlenmiyor. Şimdi bu durumda bile hükümetin ithal girişimleri oldukça yanlış. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı seçilmesiyle inşallah artık bu tür sorunlarla karşılaşmayacağız. Herkes alın terinin karşılığını alacak, vatandaşlarımız da daha rahat bir nefes alacak" diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar