Bozova'da 15 Temmuz çeşitli etkinliklerle anıldı

15 Temmuz gecesi ülkemize, milletimize karşı gerçekleştirilmek istenen topyekun işgal girişimine milletimiz insanüstü bir gayret ve ferasetle mücadele ederek darbe girişimini engelledi. Tüm yurtta ve Şanlıurfa'da ve Bozova'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" çeşitli etkinliklerle anıldı.
"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde Bozova'da ilçe belediyesi ve kaymakamlığının ortak çalışması sonucu Bozovalı vatandaşların katılımı ile çeşitli etkinliklerle şehitler anıldı.

15 Temmuz anısına resim ve fotoğraf sergisi
Kaymakamlık önünde 15 Temmuz anısına resim ve fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Her kesimden vatandaşlar 15 Temmuz'da yaşanan o anların resmedildiği ve fotoğraflandığı sergiye gelerek o anlara tekrar şahit oldu.

Bozova'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" ilk olarak vatandaşların katılımı ile Sanayi Caddesinden başlayan yürüyüş Meydan da sona erdi. Burada bir araya gelen vatandaşlar ve bürokratlar tören alanına doğru yürüyüş gerçekleştirdiler. Kaymakamlıkta toplanan vatandaşlar daha sonra akşam namazı için Yeni Cami'de bir araya geldiler. Cemaat burada namazını kıldıktan sonra Kaymakamlıkta programın açılışı yapıldı. Açılıştan sonra burada önce saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşından sonra Kaymakamlık tarafından vatandaşlara yemek ikramı verildi.

Yemek ikramından sonra Yatsı namazı kılındı ve devamında Şehitler için Kuran tilaveti, Mevlit ve dualar yapıldı. Duaların ardından 250 şehidin ismi alanda tek tek okundu.
15 Temmuz Belgeseli yayınlandı
15 Temmuz gecesinde yaşanan o anları anlatan bir belgesel alanda toplanan vatandaşlara izletildi. Vatandaşlar o anları izleyince duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 
Bozova'da tüm camilerde sela okundu
15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde saatler 00.13’te tüm camilerde sela okundu. Vatandaşar okunan selalar için şunları kaydetti: "O gece selalar ve ezanlar milli birlik ve beraberliği, zulme karşı koymayı sağlamıştır. Millet olma bilincini tekrardan bize gösterdi. 15 Temmuz gecesi milletin birliğini ve bekasını tesis etmek için ezan ve sela okumuştuk. Bugünkü ezan ve selaları o gece birlik ve beraberliği için canını seve seve feda eden kardeşlerimiz ve gazilerimiz için okuyoruz."

Kuran tilaveti, Mevlit ve İlahiler okundu
15 Temmuz gecesinde okunan selaların ardından 15 Temmuz Şehitleri için Kuran tilaveti, Mevlit ve İlahiler okundu.

Çay ve çorba ikramı
Kuran tilaveti, Mevlit ve İlahilerin ardından gece saat 2:00'ye geldiğinde kaymakamlık tarafından vatandaşlara çorba ve çay ikramı yapıldı. Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı.

Protokol konuşmalarından sonra ilahi, ezgi, şiir, 15 Temmuz müzikleri ve filmlerin gösterimi alanda yapıldı.

Son olarak Yeni Cami'de kılınan sabah namazından sonra "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri sona erdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar