Çatı da işlem tamam: HDP adaylarını çekiyor

Ak Parti ve MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakına karşı Millet İttifakını oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP arasında Şanlıurfa’da bir kriz baş göstermişti. HDP’nin Saadet Partisi adıyla çatı adayı olarak ismi açıklanan adaylara son dakika aday göstermesi çatının zarar görmesine neden olmuştu. Ardından CHP Şanlıurfa İl Binasında bir araya gelen Millet İttifakı ortakları gece yarısına kadar devam eden toplantı ile HDP’nin büyükşehir adayı olan Hidayet Enmek’i geri çekmesinde karar kılmıştı.

Ahmet Türk de Toplantıya Katıldı

HDP’nin büyükşehir adayını geri çekmesi kesinleştirilmişti. Ancak geriye kalan üç merkez ilçe adayları kaldı. Şimdi özellikle HDP seçmeninin merak ettiği Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü adaylarının geri çekilip çekilmeyeceği konusu ortada kaldı. HDP’nin ağır toplarından Ahmet Türk’ün de katıldığı toplantı ile karar bağlandı.

HDP, Saadet’in Adaylarını Destekleyecek

Alınan karara göre Eyyübiye adayı Mahmut Memitanlı, Haliliye adayı Şerif Bendaş ve Karaköprü adayı Rıdvan Yavuz’un adaylıkları geri çekilecek. Böylelikle HDP, Saadet Partisi’nin adıyla seçime giren adayları destekleyecek. Bu kararın Pazartesi günü CHP, SP ve HDP’nin ortak basın toplantısı ile açıklanacağı öğrenildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar